Tačiau jis neišsižada, kad tai galėtų būti dar vienos kadencijos siekiantis Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) lyderis Artūras Zuokas.

„Negaliu atsakyti į šitą klausimą, nuspręsime po susitikimų su įvairių partijų atstovais“, – pirmadienį vykusioje partijos spaudos konferencijoje sakė V. Tomaševskis.

Klausiamas, ar tai gali būti A. Zuokas, lenkų ir rusų lyderis sakė į šį klausimą jau atsakęs. Anot V. Tomaševskio, jam pačiam nugalėti Vilniaus mero rinkimuose sutrukdė arši konkurencija.

„Šiek tiek pritrūko balsų, labai stipri konkurencija, net ir lyginant su Prezidento rinkimais“, – sakė V. Tomaševskis.

Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos kandidatai Marija Rekst ir Zdzislavas Palevičius merais Vilniaus ir Šalčininkų rajonuose tapo jau po pirmojo rinkimų turo.

Ši koalicija Šalčininkų savivaldybėje turės 20 iš 24 vietų taryboje, Vilniaus rajone – du trečdalius iš 30 mandatų. Vilniaus miesto taryboje Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija užsitikrino 10 mandatų, Trakų ir Švenčionių rajonuose gauta po 5 vietas. Klaipėdoje iškovotos keturios, Visagine – trys vietos savivaldybių tarybose.

Po ankstesnių savivaldos rinkimų lenkų ir rusų atstovai tarybose turėjo 65 atstovus, po šių rinkimų jų padaugės iki 70.

„Šiuose rinkimuose pakartojome labai gerą rezultatą ir jį net pagerinome. Iš viso gavome apie 90 tūkst. balsų, t. y. apie 8 proc. rinkėjų balsų visoje Lietuvoje“, – skaičiuoja V. Tomaševskis.