"Galimybės yra didelės priimti šį įstatymą", - sakė jis trečiadienį spaudos konferencijoje Seime.

Politikas pasidžiaugė, kad dėka nuoseklaus ir principingo darbo jaučiasi ir visuomenės pritarimas.

V. Tomaševskio vertinimu, negimusių vaikų apsaugos įstatymas yra vienas svarbiausių Seimo pavasario sesijos dokumentų.

V. Tomaševskio teigimu, galima būtų svarstyti įstatymo įsigaliojimo atidėjimą, pvz., metams, kad visuomenė būtų tam pasiruošusi ir tinkamai informuota, nes "abortai dažniausiai daromi dėl nežinojimo".

Gyvybės prenatalinėje fazėje apsaugos įstatymo projektą Seimui pateikęs LLRA frakcijos narys Zbignevas Jedinskis spaudos konferencijoje pasidžiaugė, kad įstatymo projektas pateko į antrą stadiją, tai yra svarstymą.

"Ten bus galima pakviesti ir mokslo atstovus, medikus. Man labai džiugu, kad Seimo nariai nepabijojo būtent svarstymo, diskusijos", - sakė Z. Jedinskis.

Parlamentaras tvirtino, kad įstatymo projekto rengėjai yra atviri diskusijoms ir pasiūlymams.

Kaip ELTA jau skelbė, antradienį Seimas po pateikimo pritarė Gyvybės prenatalinėje fazėje apsaugos įstatymo projektui, kuriuo siekiama apginti gyvybę nuo jos pradėjimo. Pagal Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos inicijuotą projektą, nutraukti nėštumą gali tik gydytojas, kai nėštumas gresia nėščios moters gyvybei ar sveikatai ir kai yra pagrįstų įtarimų, jog nėštumas atsirado dėl nusikalstamų veikų.

Už siūlomą įstatymo projektą ir lydimuosius dokumentus po pateikimo antradienį balsavo 46 Seimo nariai, prieš buvo 19, susilaikė 25 parlamentarai.

Toliau pateiktus projektus svarstys Seimo komitetai, į Seimo plenarinių posėdžių salę jie turėtų sugrįžti rudens Seimo sesijoje.