Lietuvoje kvietimas stiprinti rusų pasaulį nėra nei adekvatus, nei propagandiškai naudingas, tad, matyt, ieškoma kitų galimybių, kitokios retorikos – ne tik energetinėmis, ekonominėmis temomis, bet pasirenkama ir migracija. Migracijos tema, matyt, bus stiprinama. Tai rodo tam tikrų įtikinėjimo tikslų keitimąsi“,- laidoje „Ryto espresso“ kalbėjo G. Mažeikis.

Jis pažymi, kad V. Putino įtikinėjimo tikslai aiškiau atsiskleis kiek vėliau, kai paaiškės, kiek Rusijos žiniasklaida, kuri labai dėmesinga V. Putino pasisakymams, reaguoja į šį pasiūlymą, kaip reikėtų įtikinėti Baltijos šalis ir kiek joms reikėtų skirti dėmesio.

„Gali būti, kad dėmesys Baltijos šalims ir Lietuvai gerokai padidės iš Rusijos pusės“, - sakė jis.

Savaitgalį Rusijos prezidentas, viešėjęs Kaliningrado srityje, sakė, kad iš Lietuvos žmonės bėgte bėga, ir čia teliko vos 1,4 mln. gyventojų, kas visiškai prasilenkia su tiesa.

Per Svetlogorske vykusį susitikimą jaunimo festivalio „KiViN 2015“ metu, V. Putinas paragino nesidžiaugti kaimyninių šalių sunkumais, pavyzdžiui, emigracija iš Lietuvos, ir pakvietė lietuvius atvykti į Rusiją, rašė rbc.ru. 

„Greitai nebus kam atvažiuoti (į Kaliningrado sritį – aut. past.). Kiek Lietuvoje sovietų laikais buvo (gyventojų – aut. past.)?“, - klausė V. Putinas. 

Jam Kaliningrado srities gubernatorius Nikolajus Cukanovas atsakė, kad anksčiau Lietuvoje buvo daugiau nei 3,5 mln. gyventojų, o dabar jų sumažėjo iki 1,4 mln. gyventojų, nors iš tiesų Lietuvoje beveik 3 mln. žmonių.

V. Putinas dėstė, kad lietuviai rusams jau nebe konkurentai, o lenkus dar teks paspausti 3-4 metus.

Visą laidos „Ryto espresso“ įrašą klausykite čia.