Kijevo vyriausybė kaltina Maskvą kišimusi į jos reikalus ir tiesioginiu prorusiškų separatistų rėmimu; pastarieji kovoja su vyriausybės pajėgomis rytinėje Ukrainoje; Rusija šiuos kaltinimus neigia.

„Ukrainos išėjimas iš politinės ir ekonominės krizės yra Rusijos nacionalinis interesas“, – sakė V. Putinas, kalbėdamas Maskvoje vykstančiame investuotojų forume „Rusija kviečia!“, pavadindamas Ukrainą Rusijos „broliškiausia“ šalimi.

„Mes suinteresuoti turėti patikimą ir nuspėjamą partnerę ir kaimynę“, – kalbėjo jis.

„Tikiuosi, kad rinkimai į Ukrainos parlamentą vyks garbingai ir pagaliau atsiras ilgai lauktas politinis stabilumas“, – vylėsi prezidentas.

V. Putinas taip pat sakė, kad rinkimai padės sustiprinti stabilumą Ukrainoje, jeigu Kijevas užtikrins visas teises visiems Ukrainos piliečiams – akivaizdžiai kalbėdamas apie rusakalbius šalies gyventojus.

„Mes pradedame nuo to, kad visi žmonės, gyvenantys bet kuriame Ukrainos kampelyje, turės visas teises, kurias numato tarptautinės teisės normos ir Ukrainos įstatymai, niekas nebus diskriminuotas nei dėl savo kalbos, nei etniniais, nei religiniais principais“, – pareiškė V. Putinas.

„Tik taip galima išsaugoti šalies teritorinį vientisumą, tik taip galima sugrąžinti vienybę, užtikrinti ekonomikos ir socialinės srities plėtrą“, – sakė jis.

Tačiau sukilėlių kontroliuojami Luhansko ir Donecko regionai sako neketinantys dalyvauti spalio 26 dienos rinkimuose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (504)