„Ministro balandžio 10 dienos įsakymu šiandien yra paskutinė jo darbo diena“, - BNS sakė ministerijos atstovė Natalija Samp.

V.P.Andriukaitis savo patarėją atleido teismui kovą nusprendus toliau nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje D.Prialgauskas kaltinamas dėl sukčiavimo įgijant didelės vertės svetimą turtą, dėl neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla ir dėl neteisėto kitos įmonės prekių ar paslaugų ženklo naudojimo.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė BNS yra sakiusi, kad įtarimai D.Prialgauskui surašyti 2013 metų vasarį, o pranešimas apie juos įteiktas balandį. Pats ikiteisminis tyrimas pradėtas 2009 metais.

Patarėjas atleistas po to, kai Vilniaus apygardos teismas patenkino Vilniaus apygardos prokuratūros skundą - prokurorai nesutiko, kad byla turi būti grąžinta trūkumams pašalinti, kaip anksčiau buvo nusprendęs Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ yra rašęs, kad teisėsauga D.Prialgausku susidomėjo dėl to, kad jis galėjo padaryti nuostolių buvusiai darbovietei - Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijai (LPPARA). Keli buvę LPPARA darbuotojai įtariami apgaule įgiję pinigus, kuriuos asociacija gauna iš įmonių už suteiktus brūkšninius kodus, naudojamus ant prekių pakuočių. Šiuos kodus įmonėms skirdavo LPPARA padalinys „GS1 Lietuva“.

Įtarimai baudžiamoje byloje taip pat yra pateikti Gerūtai Šešplaukienei bei juridiniam asmeniui Nacionalinei GS1 organizacijai.