V.Mazuronis pasidžiaugė lakia kolegės Rasos Juknevičienės fantazija ir pabrėžė, kad renginys vyko teritorijoje prie karinio dalinio, o vengti visuomenės ar žiniasklaidos tikrai niekas nesiruošė.

„Lygiai dešimtą valandą aš pats pasikviečiau žurnalistus atvažiuoti ir pasižiūrėti mūsų sąskrydžio, tad apie slaptumą ar norėjimą pasislėpti - neverta kalbėti. Taip, palapines mes skolinomės ir jas pastatyti mums padėjo Krašto apsaugos ministerija, todėl kad tą dieną lijo lietus, o mes nenorėjome, kad jo dalyviams būtų nepatogu", - radijui "Laisvoji banga" sakė V.Mazuronis.

Ministro teigimu, nėra draudimo Pajuosčio karinės bazės teritorijoje rengti renginius, o karininkai nei patarnavo, nei kaip kitaip dirbo, tad visas skandalas yra tik opozicijos nuopelnas, juolab kad viskas vyko už savus pinigus ir labai kultūringai.

"Šiais metais aplinkosaugininkų suvažiavimas Pajuosčio karinėje bazėje sulaukė itin didelio visuomenės ir politikų susidomėjo, tačiau ne dėl atliktų darbų, o dėl kitų priežasčių - vietos ir atsipalaidavimo būdo pasirinkimo. tokie sąskrydžiai vyksta jau 23 metus, o vietą jiems parinko ir su atsakingais žmonėmis susitarė Panevėžio RAAD darbuotojai", - radijui sakė aplinkos apsaugos ministras.

Anot laidoje dalyvavusios opozicijos atstovės R. Juknevičienės, renginio vieta pasirinkta netinkamai, nes tai - karinė infrastruktūra ir jai nedera sietis su tokiais renginiais, juolab, kareivių prievolė nėra padėti rengti juos - statyti palapines ar stalus. Todėl pašnekovės teigimu, buvo akivaizdu, kad „norima pasislėpti, todėl ir buvo pasirinkta tokia uždara teritorija".

Aplinkos viceministras Almantas Petkus įsitikinęs, kad pateikta informacija buvo šaržuota. Pasak jo, tai tik 23-ią kartą vykstantis aplinkos apsaugos departamentų sąskrydis, kuris kiekvienais metais vyksta kitoje vietoje. „Renginys visada susideda iš trijų dalių. Pirmoji dalis - seminaro pobūdžio aptarimas, pasidalijimas praėjusių metų patirtimi. Paskui vyksta sportinė ir kultūrinė dalis. Paskutinė - neformalus pabendravimas", - LRT radijo laidai „60 minučių" trečiadienį sakė A. Petkus.

A.Petkus tikino, kad „alkoholis buvo vartojamas tik per paskutinę dalį, kuri prasidėjo tik gerokai po 17 val., netgi po 20 val." Anot jo, alkoholis buvo pirktas už pačių dalyvių pinigus, ministerijos pinigai tam nebuvo naudojami. „Aš pats nuo 17 val. iki 19 val. buvau tame renginyje ir tikrai nė vieno padauginusio ar kažkokio įsiaudrinusio, kaip čia bandoma pasakyti, orgijų dalyvio nemačiau", - teigia A. Petkus. Taip pat jis sako, kad stovyklavietę įrengė Panevėžio regioninio departamento vyrai, o „renginys baigėsi ne paryčiais, bet dar prieš 12 val.", - viceministrą cituoja LRT.lt.

Paklaustas, kiek renginys kainavo ir iš kieno pinigų apmokėta, A. Petkus sakė, kad skaičiai dar tikslinami. Tačiau, anot jo, iš pačių dalyvių mokesčio buvo surinkta apie 14 tūkst. litų, o ministerija skyrė 40 tūkst. litų. „Dalis šitų pinigų buvo panaudota renginiui organizuoti. Žinoma, ne visa, jei tiksliai atsimenu, apie 23 tūkst. litų. Tai buvo maitinimui, stovyklavietės įrengimui, įgarsinimui. Ministerija griežtai pasisako prieš alkoholio pirkimą ir nebūtinas paslaugas, tokias kaip atlikėjų samdymas ar pan. To ir nebuvo", - tikina viceministras.

Kaip ELTA jau skelbė, dešimt Seimo narių kreipėsi į aplinkos ministrą V. Mazuronį ir krašto apsaugos ministrą Juozą Oleką, reikalaudami iš Seimo tribūnos paaiškinti, kieno iniciatyva bei leidimu ir kodėl būtent karinėje teritorijoje Panevėžio rajone buvo surengtas pramoginis Aplinkos ministerijos renginys.

Parlamentarai teiraujasi, už kokias lėšas buvo surengta minėta šventė, kiek tam buvo panaudota biudžeto lėšų.

Kreipimąsi inicijavusiai buvusiai krašto apsaugos ministrei R. Juknevičienei kyla klausimas, ar ši teritorija yra saugoma ir ar dalyviai buvo praleidžiami tik pro bataliono budėtojų postą?