„Kartą jau tai buvo ir visi įsitikino, kad tai visiškas absurdas. Dabar vėl bandymai daryti tą patį - idiotizmo viršūnė. Kai jau, rodos, nieko kvailesnio nebesugalvosi, visuomet atsiras tokių, kurie tai padarys. Šis sprendimas turi būti nedelsiant atšauktas", - teigia V. Mazuronis.

Prekybininkai teigia, kad dėl šios taisyklės alkoholio pardavimai galėtų sumažėti iki 15 proc., tačiau V. Mazuronis abejoja, ar tai išties padės spręsti alkoholizmo problemą šalyje.

„Taip, galbūt kažkas spontaniškai nenusipirks tą dieną alaus ar vyno, nes paliko asmens dokumentą, bet kuo tai padės spręsti ilgalaikį alkoholizmą, kuris ir yra didžioji problema. Saikus alkoholio vartojimas jokioje pasaulio valstybėje nėra problema, ar pas mus kaip visada viskas kitaip? Nori prekiautojai mažinti alkoholio pardavimus? Tegu visai nustoja jais prekiauti, o ne imasi nereikalingų ir visuomenę erzinančių iniciatyvų. Geriau pinigus, kurių jie patys žada netekti dėl sumažėjusios prekybos, investuotų į švietimą", - sakė jis.

Darbo partijos pirmininko nuomone, sveikintina yra iniciatyva užtikrinti, kad nepilnamečiai negalėtų įsigyti alkoholio, tačiau sveiku protu nesuvokiamas yra pasirinktas kelias.

„Iš garbaus amžiaus žmonių reikalauti dokumento, kai akivaizdu, kad jie turi teisę jį pirkti - absurdas. Jeigu prekybininkai patys neatšauks šios nesąmonės, to privalės imtis politikai", - teigia V. Mazuronis.

Darbo partijos pirmininkas žada, kad artimiausiu metu, pasitaręs su kolegomis partijoje, imsis veiksmų, kad ši tvarka būtų panaikinta.

Kaip jau skelbta, Socialdemokratų partijos valdyba, reaguodama į gyventojų susirūpinimą dėl prekybos įmonių susitarimo reikalauti asmens dokumentų iš alkoholinius gėrimus perkančių asmenų, primena, kad dabartinė Vyriausybė, kitos valdžios institucijos jokiais įstatymais ar kitais teisės aktais nereglamentavo šio žingsnio.

Kaip pažymi LSDP informacinis centras, asmens dokumentų reikalavimas prekybos centruose nėra privalomas.

Pasak socialdemokratų, alkoholio pardavimo draudimą nepilnamečiams asmenims reglamentuoja visiškai kiti teisės aktai, nesusiję su 2016 m. rugsėjo 2 d. įsigaliosiančiu prekybos įmonių memorandumu.

Kilus abejonių dėl amžiaus, asmens dokumentų parduotuvėse prašoma ir dabar.