Tačiau „Vieningo Kauno“ atstovai nesikluklina – jų galėjo būti dar daugiau. Tiesa, jų gretos išties gali padidėti, jei tiesioginių mero rinkimų antrajame ture triumfuos Visvaldas Matijošaitis.

Artėjant antrajam mero rinkimų turui V. Matijošaitis pažėrė itin aštrios kritikos ne tik savo tiesioginiam konkurentui A. Kupčinskui, bet ir konservatorių partijos lyderiams.

Pergalę skyrė I. Matijošaitienei

„Vieningas Kaunas“ rinkimuose surinko beveik 30 proc. balsų. V. Matijošaitis mero rinkimuose gavo dar daugiau – beveik 37 proc. balsų.

„Dirbome nuosekliai penkerius metus. Tiek gyvuoja organizacija. Turėjome laiko apmąstyti rinkimų rezultatus. Rezultatas džiugina ne tik mus, bet ir kauniečius. Tačiau galėjome laimėti dar daugiau. Pagrindinis faktorius, kad mūsų tik 16 – mūsų iniciatyvų kūrėjos Irenos Matijošaitienės nėra tarp mūsų. Mūsų pergalę skiriame būtent jai“, - kalbėjo „Vieningo Kauno“ direkorius Povilas Mačiulis.

DELFI primena, kad V. Matijošaičio žmona Irena tragiškai žuvo nukritusi nuo laiptų savo namuose.

Aštri kritika konservatoriams

Įtampa tarp V. Matijošaičio ir A. Kupčinsko jau tampa normaliu reiškiniu, tačiau šį kartą žinomas verslininkas pažėrė aštrią kritiką ir konservatorių lyderiams.

„Noriu pasakyti gerbiamiems Kubiliui, Juknevičienei ir Kupčinskui – mane galite vadinti kaip norite. Man davėte jau daugybę pravardžių: oligarchas, krabas, policininkas. Tačiau labai negražu, kai tokią intelektualią komandą įžeidinėjate ir bandote pažeminti savo politiniais pareiškimais vadindami „oligarchiniu judėjimu“ ir panašiai (…). Mokėkite pralaimėti. Gerbiamas Kubiliau, gerbiamas Kupčinskai – jūsų kaukės plyšta, veidai ryškėja“, - teigė V. Matijošaitis.

Verslininko teigimu, taryboje dirbsiantys „Vieningo Kauno“ nariai turi aukštąjį išsilavinimą. Tarp jų – 6 mokslo daktarai, vienas profesorius.

V. Matijošaitis taip pat stebėjosi, kad konservatoriai išskiria „Vieningą Kauną“.

„Pasirodo, kad ši etiketė klijuojama tik tiems, kurie duoda į klyną konservatoriams“, - įsitikinęs V. Matijošaitis.

Palygino su narkotikais

V. Matijošaitis teigė, kad miesto ūkį savivaldybė turi perimti į savo rankas. Verslininkas teigė, kad privatūs šilumininkai kraunasi didžiulius pelnus. Tokio verslo pelningumą V. Matijošaitis palygino su narkotikų verslu.

„Miestas pats turi investuoti į šilumos ūkį. Čia komunalinė paslauga ir tai reikia padaryti pačiam ir kuo pigiau“, - kalbėjo V. Matijošaitis.