DELFI skelbė, kad dar birželio pradžioje V. Matijošaitis buvo priverstas kreiptis į medikus. Sveikatos problemoms pasikartojus, Kauno meras praėjusios savaitės pirmadienį buvo paguldytas į ligoninę.

Birželio pradžioje meras darbe pasijuto prastai ir buvo nuvežtas į ligoninę. Dėl padidėjusio kraujospūdžio V. Matijošaitis praėjusį savaitgalį nuvyko į Kauno klinikas. Ten jam buvo atlikti tyrimai. Medikai rekomendavo pasilikti klinikose ir pratęsti tyrimus.

„Tai yra techninė apžiūra, kurią tokiame amžiuje reikia atlikti kas kelerius metus. Nors jau jaučiuosi pasiruošęs grįžti į darbus, bet medikai rekomenduoja neskubėti“, — teigė Visvaldas Matijošaitis.

„Esu gyvas ir kvėpuoju. Jaučiuosi normaliai. Buvo atlikti širdies kraujagyslių tyrimai“, — išėjęs š klinikų šypsojosi V. Matijošaitis.

Tiesa, į darbus meras dar negrįš – planuojama, kad dar dvi savaites V. Matijošaitis praleis reabilitacijoje sanatorijoje.

„Buvo trumpalaikiai sveikatos sutrikimai ir jis, kaip žmogus, negalėjo normaliai funkcionuoti. Ištyrėme širdies kraujagysles ir dabar jis „inventorizuotas“, — kalbėjo kardiologas Rimantas Benetis.

Kokia konkreti diagnozė buvo nustatyta V. Matijošaičiui medikai neatsikleidžia. Pats meras neslėpė, kad savo sveikatai daug dėmesio neskyrė.

„Apsileidau. Gal kaip vyras mažiau sau dėmesio skyriau. Dabar gavau rekomendacijas, kurių stengsiuosi laikytis. Buvau labai gerai prižiūrėtas“, — kalbėjo V. Matijošaitis.

„Kiek aš jį pažinojau, tai jis niekada savimi nesirūpino. Dabar jį įstatysime į rėmus“, — pridūrė R. Benetis.