Pirmiausia į objektą, kur vyksta Landsbergis, atvažiuoja apsaugos mikroautobusas, patikrinama, ar nėra įtartinų daiktų. Tuomet kitu automobiliu atvežamas pirmasis faktinis Lietuvos valstybės vadovas.

Kodėl imtasi tokių priemonių, Vadovybės apsaugos departamentas nekomentuoja.

Vidaus reikalų ministras aiškina, kad Landsbergiui priklauso tik automobilis su vairuotoju. „Aš pasiaiškinsiu kiek buvo, turėjo būti automobilis ir vienas apsaugos darbuotojas, nėra jokių naujų dokumentų pakeisti jam apsaugą“, - „Lietuvos ryto“ televizijai sakė ministras D. Barakauskas.

Konservatorių vicepirmininkė Rasa Juknevičienė sako, kad šiuo metu svarbu V. Landsbergį apsaugoti nuo galimų provokacijų. „V. Landsbergis yra mūsų simbolis, vienas iš svarbiausių simbolių. Dabartinė Putino Rusija visokiais būdais siekia sumenkinti arba netgi atvirai sako, kad tos nepriklausomybės nebuvo, Sausio 13-ąją kvestionuoja, grįžta prie mūsų didvyrių žmonių, kurie bėgo nuo Sovietinės kariuomenės. Tai Landsbergis yra toje pačioje gretoje, tai yra žmogus, į kurį labiausiai nutaikytas propagandinis ir visokių provokacijų taikiklis. Tai yra labai svarbu, kad šito žmogaus gyvenimas būtų apsaugotas nuo provokacijų“, - teigė R. Juknevičienė.

Pats V. Landsbergis savo apsaugos klausimo nepanoro komentuoti.

Apsauga V. Landsbergiui skiriama išimties tvarka, ne pagal įstatymą kaip šalies vadovams, o pagal ministro įsakymą. Tai reiškia, kad pinigų biudžete – beveik milijono litų – papildomai nenumatyta. Vasarą Seime bandyta Landsbergio apsaugą įteisinti įstatymu, tačiau dabar Seimo pirmininkė L. Graužinienė sako, kad to nebus.