Tokia versiją iškėlė portalas unian.net, o V. Landsbergis mano, kad tai gali būti tiesa.

Situacija – kaip viduramžiais

Televizijos TSN „Tižden“ siužete teigiama, kad atsakymas į klausimą, kodėl būtent Slovjanskas tapo karštuoju tašku Donbaso žemėlapyje, gali būti toks – skalūnų dujos. Žurnalistai bandė atskleisti vadinamojo „Juzovsko projekto“ paslaptį. Šis projektas nenoriai aptarinėjamas ir pačioje Ukrainoje, slepia didelius resursus, galinčius pakeisti pasaulio energetinį žemėlapį.

„Jų tikslas – valdyti. Jei skalūnų dujos jiems sudaro konkurenciją, tai jie patys ten turi įlįsti. Ukraina jau yra pasikvietusi „Chevroną“. „Chevron“ ten dar prie V. Janukovyčiaus sutartį sudarė. Tai Rusija turi susirūpinti dėl savęs. Žinoma, kraujas iš dantų bėga, kad tai ne mūsų. Kaip jiems dabar rūpi ginklų pramonė, kuri yra Ukrainoje. O kodėl ne mūsų? Na, galima užkariauti: atėjau su ginklais paėmiau ir mano. Tai čia yra viduramžiai“, - viešėdamas Kaune DELFI teigė V. Landsbergis.

Kaltas, kas pralaimi

Profesorius Lietuvos sporto universitete (LSU) bendraudamas su aukštosios mokyklos bendruomene teigė, kad V. Putinas yra sakęs, jog kaltas yra tas, kurį muša, kuris pralaimi.

Kaip palyginimą V. Landsbergis pateikė mokyklinę situaciją: jei susimuš du klasiokai, tai kaltas bus tas, kuris pralaimės. Esą būtent tokia logika vadovaujasi V. Putinas, o Rusijos elgesį vadino „chebros“ logika.

„Su jų galvosena tai visko gali būti. Užkariauti koloniją tam, kad galėtum ją plėšti ir turėtum pajamų, pats nedirbdamas. Juk Rusija negamina – jie tik iš žemes pardavinėja. Nedirba, nesimoko dirbti, patys dėl to išsierzina. Tada reikia eiti ką nors primušti – primušim, atimsim. Tokia logika, chebros logika“, - DELFI sakė V. Landsbergis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3068)