„Kraujo praliejimas prasidėjo anksčiau. Tada jau reikėjo susirinkti ir bent sudaryti sankcionuojamų asmenų sąrašą. Tai būtų perspėjimas, kad kalbama ne tuščiai. Iki šiol buvo kalbama apie galimas sankcijas, apie pagąsdinimą sankcijomis. Tai visai ne ta publika, kuriai galima taip kalbėti. Jiems turbūt tai atrodo kaip silpnumo ženklas“, - „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ trečiadienį kalbėjo V. Landsbergis.

Pasak jo, jei Bendrija būtų pradėjusi veikti anksčiau, galbūt nebūtų ir tų žuvusiųjų Kijeve. „Informacija, kad sudarinėjamas atsakingų žmonių sąrašas ir kad tai gali būti kiekvieną dieną paskelbta, galbūt būtų neleidusi įvykti šitam kraujo praliejimui“, – kalbėjo europarlamentaras.

V. Landsbergio nuomone, Europos Sąjunga gali įvesti ekonomines sankcijas Ukrainos pareigūnams, prisidėjusiems prie šitų nelaimių ir žmonių mirčių. „Tai labai realu. Tai gali būti daroma, Baltarusijos atžvilgiu tai buvo padaryta.“

Pasak V. Landsbergio, trečiadienį buvo platinamas Europos Parlamento prezidento laiškas su kai kuriais griežtais pasisakymais – esą kyla klausimas dėl Ukrainos prezidento legitimumo, ar jis gali būti laikomas teisėtu prezidentu.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą žiūrėkite čia.