„Tai buvo tiesiog bendra apklausa, nieko ypatingo mes nekalbėjome, labiau užtruko dokumentai, bendri duomenų supildymai“, – po beveik valandą užtrukusios apklausos žurnalistams sakė V. Gapšys. Jis informavo buvęs apklaustas specialiojo liudytojo statusu – įtarimai jam nėra pareikšti.

„Ką galiu pasakyti – neina kalba apie grynuosius pinigus“, – sakė V. Gapšys, aiškindamas, kad pareigūnai nelinkę atskleisti daugiau duomenų. Prieš tai Seime politikas užsiminė, kad STT pareigūnai pasiėmė keletą dokumentų, susijusių su žiniasklaidos kampanijos planavimu.

Pasak jo, iš gautos informacijos sudėtingą ką nors nuspręsti ir paaiškinti. V. Gapšys neįvardijo įtariamo poveikio vertės, tačiau užsiminė, kad tai „tikrai ne šimtai tūkstančių“.

V. Gapšys sakė kol kas nė nesvarstantis galimybės atsisakyti Seimo nario mandato – esą pirmiausia reikia kalbėtis su partijos vadovais. „Kol kas nesijaučiu ir bandysiu susipažinti su tuo, ką man pateikė“, - klausiamas, ar jaučiasi padaręs ką neteisėto, atsakė V. Gapšys.

DELFI primena, kad pareigūnai pirmadienį V. Gapšio namuose ir jo darbo vietoje Seime atliko kratas.

Kratos atliktos tęsiant tyrimą dėl „MG Baltic" koncerno galimai vykdyto aukštų politikų papirkinėjimo. STT tiria, kad koncerno „MG Baltic" viceprezidentas Raimondas Kurlianskis galimai perdavė didelės vertės kyšį buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui.

STT turi duomenų, kad šiuo metu suimtas „MG Baltic" koncerno viceprezidentas R. Kurlianskis per Darbo partijos Seimo narį V. Gapšį už itin didelės vertės kyšius galėjo siekti paveikti šio Seimo nario parlamente atstovaujamos politinės partijos narius, kad jie veiktų koncerno interesais. Pasak STT, siekiant išsiaiškinti visas galimai įvykdytos nusikalstamos veikos aplinkybes, atliekami ir kiti proceso veiksmai

Kratos pirmadienį taip pat atliktos ir keliose minėtam koncernui priklausančiose įmonėse, tai yra „Mitnijoje" ir LNK, taip pat jų vadovų gyvenamosiose vietose. Pareigūnai atliko dokumentų poėmius LNK direktorės Zitos Sarakienės darbo vietoje.

„MG Baltic“ yra vienas didžiausių šalies koncernų, kuriam priklauso per 70 įmonių. Koncernas turi interesų įvairiose srityse pradedant alkoholio gamyba ir prekyba, statyba, baigiant telekomunikacijomis ir žiniasklaida. Vienintelis koncerno akcininkas yra Darius Mockus.