Parlamentaras teigia, kad generalinis prokuroras turi teisę priimti sprendimą dėl kreipimosi į Seimą dėl Seimo nario neliečiamybės panaikinimo, ir tikisi, kad jis sprendimą priims įvertinęs visas aplinkybes, o apie dalį jų prokuroras galbūt net nežino.

„Esu nusivylęs, kad pastaruoju metu daugiau informacijos apie vykdomus procesus sužinau iš žiniasklaidos, o ne iš pareigūnų. Yra taip, kad prokuratūros pranešimai spaudai yra daug išsamesni nei man pateikiama medžiaga. Susidaro įspūdis, kad tuoj atsidursime TV realybės šou, bet ar tai leidžia Lietuvos įstatymai?“ – sako V. Gapšys.

Norėdamas atsakyti į žiniasklaidos ir visuomenės jam keliamus klausimus, V. Gapšys jau kartą kreipėsi į prokurorus prašydamas pateikti bylos medžiagą, tačiau sulaukė neigiamo atsakymo.

„Kaip aš galiu atsakyti į klausimus, jei net negaliu susipažinti su bylos medžiaga? Aišku viena, kreipdamiesi į Seimą dėl imuniteto panaikinimo, prokurorai turės pateikti ir taip kruopščiai dozuojamą informaciją. Noriu, kad visuomenė žinotų apie šį procesą, tačiau prašau vieno – leiskite tą medžiagą pamatyti ir man, kad galėčiau atsakyti į man užduodamus klausimus. Juk čia teisinis, o ne politinis procesas, ar ne? Prie politinių procesų aš jau esu pripratęs ir tam pasiruošęs, o prokurorams metas apsispręsti – jie politikai ar teisininkai?“ – teigia Seimo narys.

V. Gapšys tikisi, kad visgi bus atsižvelgta į visas aplinkybes, todėl artimiausiu laiku pakartos prašymą leisti susipažinti su bylos medžiaga.

V. Gapšys viešai yra sakęs, kad jokių neteisėtų veiksmų nėra padaręs. „Man sunku būtų įsivaizduoti, kokie jie (neteisėti veiksmai, – ELTA) galėtų būti. (...) Aš nematau jokio savo sprendimo, kuris galėtų būti traktuojamas kaip prasižengiantis su įstatymais ir kuris galėtų grėsti kokia nors teisine atsakomybe. Lauksime iš visų pusių, kurios tiria šiuos klausimus, platesnių paaiškinimų“, – žurnalistams yra sakęs V. Gapšys.

Kaip jau skelbta, prokurorai „MG Baltic“ koncerno viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui pateikė papildomus kaltinimus dėl galimo 25 tūkstančių eurų kyšio davimo Darbo partijos nariui V. Gapšiui.

Anot Generalinės prokuratūros, R. Kurlianskiui pateikti papildomi kaltinimai dėl papirkimo ir prekybos poveikiu. Teisėsaugos teigimu, įtariamasis V. Gapšiui už koncernui palankius ir finansiškai naudingus politinius sprendimus „galimai tiesiogiai pasiūlė, pažadėjo, susitarė duoti ir davė iš viso 25 000 eurų kyšį“.