V. Gapšys į parlamentą bandys sugrįžti per rudenį vyksiančius Seimo rinkimus, partijos rinkimų sąraše daugiamandatėje apygardoje jis bus trečias.

„Apsvarsčiau visus dalykus. Esant nekaltam, kai tave užsipuola ir kai apkaltina kažkokiais dalykais, ir dar tuo bando pasinaudoti, pridengti kitus politinius oponentus, kitiems sudartyti geresnes sąlygas, kai bando tuo žeminti sąrašą, turbūt reikia duoti aiškų parodymą, kad tai yra visiškas absurdas, mes esame pasiruošę apsiginti visomis teisinėmis priemonėmis“, - po posėdžio žurnalistams sakė V. Gapšys.

V. Gapšys teigė, kad savo sprendimu visiems palengvins darbus. V. Gapšys nesutiko, kad jo sprendimas pavėluotas. „Jei būčiau iš karto pasitraukęs, būtumėt sakę bėgu, slepiuosi, dar kažką būtumėt sugalvoję“, - teigė darbietis.

V. Gapšys yra ne tik partijos vicepirmininkas, bet ir rinkimų štabo vadovas. Šiuose postuose jis lieka.

V. Gapšio sprendimą gyrė partijos pirmininkas V. Mazuronis.
„Noriu pasakyti, kad prieš V. Gapšį eskaluojama byla, mano nuomone, visiškai be įrodymų, jokių nusikalstamų nei veikų, nei galimybių, kad taip gali būti, aš asmeniškai nematau ir manau, kad tai yra mūsų teisėsaugos dalyvavimas politiniuose procesuose. Prokurorams linkėčiau to nedaryti“, – sakė V. Mazuronis.

DELFI primena, kad generalinis prokuroras Seimo yra paprašęs naikinti V. Gapšio teisinę neliečiamybę.

V. Pasak generalinio prokuroro, yra pagrįstų įtarimų, kad V. Gapšys „už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, dviejų koncernui „MG Baltic“ palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą, savo ir kitų naudai pažadėjo, susitarė priimti ir priėmė 25 tūkst. eurų kyšį“.

V. Gapšys šiuos įtarimus ne kartą neigė ir sako nematantis pagrindo dėl jų naikinti imunitetą. Pasak V. Gapšio, įtarimai jam niekuo nepagrindžiami.