„Įtarimai pareikšti dėl stambaus masto kyšininkavimo ir prekybos poveikiu“, – BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė.

Buvusiam Seimo nariui taip pat skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Išėjęs po apklausos V.Gapšys teigė su įtarimais nesutinkantis.

„Aš tokių nusikalstamų veikų nepadariau“, – kalbėjo „darbietis“.

Jis tvirtino per apklausą iš prokuroro neišgirdęs jokių naujų tyrimo aplinkybių ar faktų, nes „visas laikas buvo praktiškai skirtas (...) anketiniams duomenims užpildyti“.

„Naujos informacijos šiai dienai aš negavau, o įtarimo tekstas yra praktiškai pagal tai, kas buvo Generalinio prokuroro kreipimęsi į Seimą“, – teigė V.Gapšys.

Nepaisant to, kad prieš savaitę atsisakė Seimo nario mandato, o su juo ir turėtos teisinės neliečiamybės, V.Gapšys dalyvaus šių metų Seimo rinkimuose ir yra trečias Darbo partijos sąraše daugiamandatėje apygardoje. Teisinę neliečiamybę jis gaus kaip kandidatas į parlamentą, tačiau Vyriausioji rinkimų komisija neliečiamybę gali panaikinti gavusi teisėsaugos prašymą.

Klausiamas, ar tolesnėje tyrimo eigoje nesidangstys teisine neliečiamybe, Darbo partijos vicepirmininkas sakė: „Atsisakiau mandato, atėjau į Generalinę prokuratūrą, turime galimybes atlikti visas teisines procedūras ir, patikėkite, aš turbūt esu labiausiai suinteresuotas žmogus, kad šitos procedūros baigtųsi kuo greičiau, kad nereikėtų dešimt metų laukti“.

Jis teigė, kad iš „MG Baltic“ valdomų žiniasklaidos priemonių Darbo partija yra gavusi politinės reklamos nuolaidų, tačiau neatsiminė kada.

Prokurorai įtaria, kad V.Gapšys paėmė 25 tūkst. eurų kyšį už verslo koncernui „MG Baltic“ palankius sprendimus.

Prokuratūros duomenimis, 25 tūkst. eurų kyšį parlamentaras gavo per politinės reklamos nuolaidas. Įtariama, kad vienu atveju tai atlikta per bendrovę, kuri buvo įgaliota atstovauti partijos interesams transliuojant per televiziją politinę partijos reklamą, suteikus 10 tūkst. eurų nuolaidą už dvejose šio koncerno valdomose televizijose transliuotą politinę reklamą. Dar 15 tūkst. eurų – per galbūt apsimestinę paramos sutartį tarp vienos viešosios įstaigos ir koncerno valdomos bendrovės.

Tame pačiame ikiteisminiame tyrimai įtarimai dėl kyšininkavimo pateikti buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui ir eksparlamentarui Eligijui Masiuliui, „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui.