Pasak politikės, tai pats sunkiausias sprendimas jos gyvenime, jis nebuvo spontaniškas, neapgalvotas žingsnis. Laiške partiečiams Virginija Baltraitienė paaiškina ir savo pasitraukimo priežastis.

Paskutinis lašas jos apsisprendime buvo kai vėl Darbo partija pradėta linksniuoti prokurorės papirkimo byloje.

Primename, kad teisėsaugos pareigūnai ketvirtadienį atliko kratas Vilniaus apygardos prokuratūroje, buvo sulaikyta šios prokuratūros skyriaus vadovė prokurorė Rita Aliukonienė. „Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis pradėjo ikiteisminį tyrimą Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiąją prokurorę R. Aliukonienę įtariant prekyba poveikiu. Šiuo metu vyksta proceso veiksmai, įskaitant kratas darbo, gyvenamojoje bei kitose vietose. Prokurorė sulaikyta“, - rašoma prokuratūros pranešime.

Vėliau buvo pranešta, kad Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė Rita Aliukonienė ketvirtadienį po apklausos paleidžiama ir nebus kreipiamasi į teismą dėl jos suėmimo.

Generalinės prokuratūros teigimu, tyrimas, kuriame įtariama R.Aliukonienė, susijęs su Darbo partijos bylos nagrinėjimu Aukščiausiame Teisme. Prokurorai kol kas nedetalizuoja, kaip tiksliai galėjo įvykti nusikaltimas, tačiau Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimo ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Martynas Jovaiša žurnalistams nurodė, kad „įtariamųjų gali būti ir daugiau“.

DELFI primena, kad dar 2016 metų pabaigoje, pasikeitus Darbo partijos vadovybei ir naująja pirmininke išrinkus Živilė Pinskuvienę, iš partijos pasitraukė vieni ryškiausių jos atstovų - laikinai partijai vadovavęs Vytautas Gapšys, savo narystę sustabdė Valentinas Mazuronis bei ilgametė partijos narė Dangutė Mikutienė.