E. Masiulis Vyriausybės valandos metu klausė sveikatos apsaugos ministro, ką jis ketina daryti dėl gydymo įstaigų finansinės padėties, kai medikai esą masiškai verčiami imti po dvi savaites nemokamų atostogų.

Ministras replikavo, esą tai konservatorių ir liberalų Vyriausybė paliko ligonines tokioje padėtyje, tačiau tikino, kad medikai nemokamų atostogų nevaromi.

„Nėra jokio pagrindo atleidinėti žmones ir varyti juos nemokamų atostogų. Dėl to, gerbiamas kolega, prieš dvi savaites priimtas Trišalės tarybos pareiškimas, kurį aš pasirašiau ir išsiunčiau visoms ligoninėms“, - kalbėjo V. Andriukaitis.

E. Masiulis replikavo palinkėdamas ministrui „sugrįžti iš Mėnulio“.

„Linkiu sugrįžti iš Mėnulio į Žemę ir labai aiškiai sužinoti, kad ką jūs čia kalbėtumėte, konkrečiai Santariškėse konkretūs medikai yra atleidžiami dviem savaitėms nemokamų atostogų. Yra primygtinai tai siūloma daryti. Jeigu jūs, kaip ministras, toliau šitą faktą neigiate, reiškia, jūs absoliučiai nekontroliuojate situacijos sveikatos apsaugoje“, - sakė liberalas.

Kad medikai Santariškėse verčiami eiti nemokamų atostogų, paliudijo ir konservatorė Irena Degutienė, kurios vyras dirba Santariškių klinikų Centro filiale.

O V. Andriukaitis E. Masiuliui atsikirto trumpai. „E. Masiuli, jūs meluojate“, - sakė ministras.