„Turbūt ir jus pasiekė gandai, kad aš, šiuo metu eidamas Sveikatos apsaugos ministro pareigas, būsiu deleguotas į Europos Komisiją, - savo bloge rašo ministras. - Dar daugiau – netruko pasirodyti ir spekuliacijos, kas galėtų būti kitas Sveikatos apsaugos ministras.“

V. Andriukaitis tvirtina, kad nėra gavęs pasiūlymo dirbti Europos Komisijoje.

„Visos spekuliacijos yra dar tokios ankstyvos, kad jas aptarinėti – bergždžia. Šiuo metu nesu gavęs pasiūlymo dirbti Europos Komisijoje, dar nesu šitos alternatyvos aptaręs nei su Prezidente, nei su LSDP vadovybe“, - teigia V. Andriukaitis.

DELFI primena, kad šiuo metu Lietuvai EK atstovauja 2009-ųjų metų liepą paskirtas Algirdas Šemeta, jis yra atsakingas už mokesčius, muitų politiką, auditą bei kovą su sukčiavimu.

Jo kadencija baigiasi rudenį.

Savo ruožtu premjeras Algirdas Butkevičius ketvirtadienį patvirtino, kad socialdemokratai partijos valdybos posėdyje spręs dėl kandidato į eurokomisarus ir vienas realiausių kandidatų – sveikatos apsaugos ministras V. P. Andriukaitis.

Seimo pirmininkė: V.P.Andriukaitis būtų tinkamas Lietuvos atstovas EK

Seimo pirmininkė Darbo partijos vadovė giria vieną galimų kandidatų į eurokomisarus, sveikatos apsaugos ministrą socialdemokratą V. Andriukaitį.

Algirdas Butkevičius, Loreta Graužinienė ir Mantvydas Bekešius
„Mano asmenine nuomone, pasirinktas geras variantas, esu įsitikinusi, kad sveikatos apsaugos ministras V.P.Andriukaitis tinkamai atstovaus, nes turi didžiulę patirtį europinėj srity“, - ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė L.Graužinienė.

Klausiama, ar „darbiečiai“ atsisako siekio į Europos Komisiją deleguoti savo atstovą, L.Graužinienė sakė, jog dėl eurokomisaro pirmadienį spręs valdančiosios koalicijos politinė taryba.

Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys BNS ketvirtadienį sakė, kad „darbiečiai“ galimus savo kandidatus derina su Liberalų ir demokratų aljanso už Europą (ALDE) vadovybe.

„Mes visada sakėme, kad teiksime per ALDE partiją kandidatą, ir jeigu taip susiklostytų europinės darybos, kad ALDE atitektų eurokomisaro pozicija Lietuvoje, nes yra deramasi ir tuo aspektu, tada mes savo kandidatą pateiksime. Esame, tiesą sakant, ir pateikę ALDE vadovui dvi kandidatūras iš mūsų partijos“, - aiškino V.Gapšys, nenorėjęs minėti konkrečių kandidatų pavardžių.

Šiuo metu Lietuvai EK atstovauja 2009-ųjų metų liepą paskirtas Algirdas Šemeta, jis yra atsakingas už mokesčius, muitų politiką, auditą bei kovą su sukčiavimu.

Farmacininkai ir socdemai veja V. Andriukaitį iš Lietuvos?

Buvęs Europos parlamento narys, socialdemokratų garbės pirmininkas Aloyzas Sakalas sako, kad dėl to, jog V. Andriukaitis gali tapti eurokomisaru, gali būti kalti medikai ir farmacininkai, taip pat ir patys socialdemokratai.

Aloyzas Sakalas
„Visų pirma, tai yra puikus specialistas, teikiantis daug inovacijų, nebijantis pasakyti tiesos. Kodėl jis teikiamas? Yra viena priežastis. Jis labai nepalankus kai kuriems medikams ir farmacininkams. Todėl jie visom galimom priemonėm per visas galimas struktūras stengiasi V. Andriukaitį išstumti į Briuselį, - „Žinių radijo“ laidoje „Dienos klausimas“ sakė A. Sakalas. - Farmacininkai nori, kad V.P. Andriukaičio čia nebūtų, nes jis nori pažaboti jų apetitus.“

„Šiaip jis komisaras būtų puikus“, - pridūrė pašnekovas.

Pašnekovas pripažįsta, kad V.P. Andriukaitis neparankus ir dabartiniam socialdemokratų elitui.

„Nelabai parankus, nes sako tiesą, o ji dažnai nepatinka socialdemokratams.“

Laida „Dienos klausimas“ transliuojama darbo dienomis 13.10 val.