„Jis buvo apsirengęs, ruošėsi važiuoti atsiimti apdovanojimo, įsėdo į automobilį ir pasijuto blogai. Vietoje to, kad važiuotų atsiimti apdovanojimo, jį nuvežė į ligoninę“, – DELFI sakė V. Adamkaus žmona Alma.

A. Adamkienės teigimu, prezidentas iš ligoninės bus paleistas jau antradienį, po pusryčių. „Viskas bus gerai“, – neabejoja buvusi pirmoji šalies dama.

„Prezidentui buvo sutrikęs širdies ritmas, jis atstatytas. V. Adamkus, pasak gydytojų, jaučiasi gerai, iki rytojaus jis bus stebimas Santariškių klinikų medikų“, – remdamasi prezidento šeimos gydytoju pranešė LRT televizija.

V. Adamkui LTOK turėjo būti įteiktas prizas už olimpinių idealų ir vertybių sklaidą, sveiko gyvenimo būdo puoselėjimą. Prezidentas tapo 2013 metų Lietuvos kilnaus sportinio elgesio („Fair Play“) laureatu.

Kaip sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, apdovanojimas jam bus įteiktas kaip įmanoma iškilmingiau. „Labai jo laukiame Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete“, – teigė D. Gudzinvičiūtė.

DELFI primena, kad V. Adamkus serga onkologine liga. Su klastinga liga prezidentui kovoti padeda Čikagos ir Vilniaus medikai.