Antakalnio rinkimų apygardoje, kuriai priklauso, jis su žmona balsavo apie 11 val. ryto.

„Naujasis Seimas turėtų priimti tokius įstatymus, kurie palengvintų Lietuvos ekonominį vystymąsi, o kartu ir pakeltų Lietuvos žmonių gerbūvį. Tai pagrindas, kuriuo aš balsavau“, – aiškino V. Adamkus.

Jis nebuvo linkęs svarstyti, kas po rinkimų galėtų formuoti koaliciją. Anot V. Adamkaus, abejoti negalima tik tuo, kad tai bus dauguma.

„Esu tikras, kad nė viena partija nesurinks daugumos balsų, nebus tokios, kuri viena prisiims atsakomybę už valstybės valdymą“, – sakė jis.

Paklaustas, ką pasakytų tiems žmonėms, kurie jaučiasi nusivylę, iš viso nežino, ar į rinkimus reikėtų eiti, V. Adamkus aiškino, kad balsuoti – kiekvieno mūsų pareiga.

„Jei rūpinamės savo valstybe, turime balsuoti. Jei nebalsuojame, neverkime dėl jos (valdžios – DELFI)“, – aiškino buvęs Lietuvos prezidentas.

Jis pripažino, kad buvo momentų, kai dabartinė valdžia jį nuvylė ir pasidalino, kokių pirmųjų darbų tikisi iš naujo Seimo.

„Pajudinti tuos įstatymus, kurie 10 metų dulka seimūnų stalčiuose – švietimo reforma ir kai kurie socialiniai klausimai“, – kas svarbiausia, pabrėžė jis.

Antakalnio rinkimų apygardoje, kuriai priklauso V. Adamkus, į Seimą kandidatuoja net 11 kandidatų: Tadeuš Andžejevski, Tomas Bakučionis, Gediminas Imbrasas, Vincas Jurgutis, Renatas Miškinis, Gitana Nevulienė, Eugenijus Paliokas, Juras Požela, Ingrida Šimonytė, Aldonas Šventickienė ir Vidmantas Žiemelis.

DELFI primena, kad balsuoti Seimo rinkimuose galima iki 20 val. vakaro savo rinkimų apygardoje.

V. Landsbergis: turi būti teisingi rezultatai

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininko Gabrieliaus Landsbergio senelis, buvęs Aukščiausiosios tarybos pirmininkas Vytautas Landsbergis kartu su žmona Seimo rinkimuose savo balsus atidavė Vilniaus, Senamiesčio apygardoje, Birutės apylinkėje Žvėryne.

Paklaustas, kas, jo nuomone, formuos būsimą valdančiąją koaliciją V. Landsbergis nedaugžodžiavo:

„Tegul formuoja dori žmonės. Svarbiausia (kad jie būtų, – red. past.) prieš Astravą (t. y. Baltarusijoje statomą atominę elektrinę, – red. past.)“.

Apie lūkesčius dėl būsimų rinkimų rezultatų jis taip pat daug nepasakė: „Turi būti geri rezultatai. Teisingi“.

Be kita ko, V. Landsbergis iš naujos valdžios tikisi „Geresnės politikos ir geresnio Lietuvos gynimo“.

Šioje vienmandatėje apygardoje rinkimuose į Seimą yra 13 kandidatų: P. Vinkšnaitė, P. Vinkleris, A. Zuokas, T. Lavrynovič, G. Radvila, V. Šereika, M. A. Pavilionienė, S. Jakeliūnas, M. Laurinkus, R. Karosaitė, D. Kuolys, S. Gorodeckis, M. Majauskas.

Tuo pačiu metu Žvėryno gimnazijoje esančioje rinkimų apylinkėje balsavo ir socialdemokratė finansų ministrė Rasa Budbergytė.