Kaip DELFI paaiškino istorikas Alvydas Nikžentaitis, netikėtai paaiškėjo, jog prezidentas nebegalės skaityti pranešimo Jerzy Giedroyc dialogo ir bendradarbiavimo forume sekmadienį Rotušėje, nes gavęs tyrimų rezultatus išvyko į Čikagą.

„Jis turėjo labai skubiai išvykti į Čikagą. Viskas įvyko labai staigiai, mes trečiadienį su prezidentu šnekėjome. Šiuo atveju, matyt, pagrindinis dalykas yra sveikatos dalykai. Prezidentas laukė atsakymų iš Čikagos laboratorijos. Galiu pasakyti tik tiek, kad laukė tų atsakymų, vėliau su juo nešnekėjau, šnekėjau su jo sekretore, kad jis negalės dalyvauti. Bet mes netematizavome tokių dalykų, nes tai privataus gyvenimo sfera ir aš nenorėjau klausti“, - sakė A. Nikžentaitis.

V. Adamkus sekmadienį Rotušėje turėjo dalyvauti konferencijoje „Mes Europoje ar Europa be mūsų“, kuri yra organizuojama Jerzy Giedroyc dialogo ir bendradarbiavimo forumo ir Geremeko fondo. Joje, be V. Adamkaus pakviesti dalyvauti Viktoras Juščenka ir Aleksandras Kwasniewskis.


DELFI primena, kad V. Adamkus spalio mėnesį buvo skubiai paguldytas į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikas.

Po paros jis buvo išleistas ir atšventė savo 87-ąjį gimtadienį.

Kaip DELFI tuomet sakė prezidento sutuoktinė Alma Adamkienė, buvęs šalies vadovas yra geros nuotaikos, tačiau kiek pavargęs po tyrimų.

„Jaučiasi gerai, grįžo į namus, labai patenkintas, kad jau namuose. Aš taip pat esu patenkinta, taigi, atrodo, viskas gerai“, - DELFI teigė ji.

„Jis niekuo nesiskundė, niekas jam neskaudėjo, bet jis reguliariai tikrinasi sveikatą. Anksčiau jis tai darydavo kartą per metus, dabar – dukart. Jis yra taip įpratęs, nes ir Čikagoje taip gyvenome, jam reikėdavo reguliariai tikrintis. Ten tokie įstatymai buvo, taigi toks įprotis ir liko“, - kalbėjo A. Adamkienė.