Kadangi A.Bagonaitis susitaikė su dviem nukentėjusiais, vienam jų atlygino žalą, jis nuo baudžiamosios atsakomybės atleistas, jo baudžiamoji byla nutraukta.

„Teismas daro išvadą, kad ateityje Artūras Bagonaitis nedarys nusikalstamų veikų“, – sakė teisėjas Pavelas Barkovskis. A.Bagonaitis anksčiau buvo neteistas ir administracine tvarka nebaustas, augina mažametį vaiką.

Teisėjas A.Bagonaičiui paaiškino, jog jei jis per metus nusikals,o nusikaltimas bus tyčinis, tada bus sprendžiama dėl jo dviejų nusikaltimų ir šis nuosprendis nebegalios.

Teismas įpareigojo VAD pareigūną sumokėti daugiau nei 376 eurus į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą. Tą jis turės padaryti per tris mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo.

A.Bagonaitis žurnalistams nuosprendžio nekomentavo ir su advokatu skubiai pasišalino iš teismo salės.

Teisme paaiškėjo, kad incidento metu VAD pareigūnas buvo ginkluotas – jis turėjo asmeninį ginklą, tačiau incidento metu jo nenaudojo, nedemonstravo. Ginklas iki šiol saugomas policijoje.

Bylos duomenimis, incidentas įvyko gruodžio 15-osios vakarą apie 22.40 val. Šalčininkų rajono policijos komisariato viršininkas Sigitas Urbonas Vilniuje, Kedrų gatvėje, pamatė automobilį BMW spardantį asmenį.

Neblaivus vyras kelio važiuojamosios dalies viduryje stabdė važiuojančius automobilius.

Sustojus BMW, A.Bagonaitis be jokios aiškios priežasties spyrė į dešinės pusės dureles.

Į konflikto vietą atėjo atsitiktinai į incidento vietą patekęs Šalčininkų policijos vadovas S.Urbonas. Jis bandė raminti A.Bagonaitį, tačiau šis nevykdė jo teisėtų reikalavimų, išplūdo.

Norėdamas jį sudrausminti, S.Urbonas prisistatė esąs policijos pareigūnas ir parodė tarnybinį pažymėjimą, tačiau asmuo trenkė jam į veidą. Sulaikius įtariamąjį, jam nustatytas 1,98 promilės girtumas, paaiškėjo, kad tai Vadovybės apsaugos departamento pareigūnas 46 metų A.Bagonaitis.

A.Bagonaitis savo kaltę visiškai pripažino, jis sakė, kad jo veiksmams įtakos turėjo alkoholis ir įtampa darbe.

Kaltinamasis atlygino BMW vairuotojui padarytą 80 eurų žalą už spyrio metu įlenktas mašinos dureles. S.Urbonas nereikalavo atlyginti turtinę ir neturtinę žalą.

Pastaruoju metu jis saugojo buvusį premjerą Algirdą Butkevičių, anksčiau – ir prezidentą V.Adamkų.