Apdovanojimą atsiėmęs V. Adamkus tikino dėjęs daug pastangų, kad galėtų dalyvauti renginyje. Kitą savaitę buvusiam prezidentui Santariškių klinikose planuojama atlikti inksto šalinimo operacija, praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

„Stoviu dar, judu. Dėjau daug pastangų, kad šiandien būčiau čia. Jeigu tai būtų dar savaite vėliau, tai turbūt reikėtų mane su neštuvais iš operacinės atnešt,“ - žurnalistams Pažaislyje sakė V. Adamkus.

„Tai, kas buvo anksčiau, irgi rasta, kad nėra pilno pasveikimo. Tai nėra paprasta liga ir yra progresavimas. Šiuo metu galimas tik radikalus gydymas,“ - „Lietuvos ryto“ televizijai teigė V. Adamkaus gydytojas Remigijus Nargėla.

Praėjusių metų rudenį, Amerikoje, 88-erių metų V. Adamkui atlikta inksto naviko šaldymo procedūra. Po jos buvęs prezidentas džiaugėsi geromis gydytojų prognozėmis. Teigta, kad 90 procentų naviko pavyko sunaikinti. Dėl likusių buvo rekomenduojama pasitikrinti šį pavasarį

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1030)