„Mano kriterijai, kad tai būtų asmuo, kuris gali išlaikyti Lietuvą tarptautinės bendruomenės aukštumoje ir tuo pat metu būtų pajėgus pakelti Lietuvos žmonių gerovę. Yra du kriterijai, kuriais aš vadovavausi“, - sakė V. Adamkus.

Klausiamas, ar, jo nuomone, reikės antrojo rinkimų turo, prezidentas teigė, kad sprendžiant iš debatų tai būtų logiška. „O ar reikės, ar ne, nuspręs tauta“, - teigė buvęs Lietuvos valstybės vadovas.

V. Adamkus neigiamai atsiliepė apie kandidatų į prezidentus debatus. Jo nuomone, tai buvo bendro pobūdžio politikų pasisakymai, neatskleidę, ką kiekvienas kandidatas padarytų, tapęs šalies vadovu.

Pasiteiravus apie tai, kad ne visos didžiosios partijos iškėlė savo kandidatus į prezidentus, kadenciją baigęs prezidentas teigė manantis, kad pagrindinės partijos būtinai turėjo iškelti po savo kandidatą.

„O kai didžiosios partijos iškelia kandidatą, kuris, galima sakyti, sako taip: jeigu į vieną kėdę nepateksiu, tai pateksiu į kitą. Man tas nepriimtina. Turi būti apsisprendę visas jėgas atiduoti tai pozicijai, kuri tau yra svarbi. Šiuo atveju man Lietuvos prezidento pozicija yra svarbesnė nei Europos Parlamento nario“, - sakė V. Adamkus.

Prezidento sutuoktinė A. Adamkienė juokavo, kad tiksliai nežino, už ką balsavo vyras. Pasak jos, namuose jie pasikalbėjo apie kandidatus, tačiau nuomonės sutapo ne visais klausimais.

„Kalbėjome, namuose diskutavome labai daug“, - sakė A. Adamkienė, pridūrusi, kad už ką tiksliai balsavo V. Adamkus ji sužinos, kai išeis iš balsavimo apylinkės.