„Pradėjo nemažai laiko, kai kartu su dukrele ne savo valia palikau Lietuvą. Šalį, kurioje gyvena mano tėvai, kur amžinam poilsiu atgulė žiauriai nužudyta mano sesuo Violeta. Kartu su dukrele kuriame gyvenimą ten, kur nėra tiek daug neapykantos, fanatiškų, vienos šeimos sukurta istorija tikinčių ir mums pikta linkinčių žmonių. Labai norėjau likti Lietuvoje, tačiau kai kurių žmonių dėka tolimesnis mano ir dukrelės gyvenimas čia tapo nebeįmanomu“, – rašo ji.

Moters teigimu, šiuo metu ji džiaugiasi visaverčiu gyvenimu – gyvenimu kartu su savo dukrele. Tačiau neslepia nuoskaudos dėl tų, kurie tikėjo vienos šeimos narių sukurta istorija, minios reikalavimais ir netikėjo faktais.

„Šiuo metu prasidėjo kitas etapas – teismų procesai, kur kaltinimai mano dukrelės bauginimu, vertimu apkalbėti mamą, liepimu pasakoti išgalvotas istorijas pateikti eilei asmenų. Labai gaila, kad pagrindinė šios istorijos autorė ir strategė šiuo metu pasprukusi iš Lietuvos. Manau slapstymasis ilgai netruks, ji bus grąžinta į Lietuvą ir privalės stoti prieš teismą“, – tikina L. Stankūnaitė.

Moters teigimu, didžiausios jos tikslas dabar – parodyti visai Lietuvai, kaip buvo kuriama jos šeimos gyvenimą sudaužiusi, iš dukrelės vaikystę atėmusi ir visam likusiam gyvenimui ją traumavusi tariamos pedofilijos istorija.

„Tikiu, jog pagaliau atsivers akys tiems, kurie aklai tikėjo šia išgalvota istorija ir jos kurstytojais“, – mano L. Stankūnaitė.

Tačiau ji sako susidūrusi su trukdžiais – turi samdyti advokatus, o lėšų tam neturi, nes didžiausią uždirbamų pinigų dalį skiria dukrai.

„Todėl prašau Jūsų pagal savo išgales paremti šią, paskutinę kovą su baisios istorijos kūrėjais, mano dukrelės kankintojais. Žinau ir tikiu, jog Tiesa pagaliau paaiškės ir visi turės atsakyti už tai, ką padarė. Tik norėtųsi, kad šis momentas ateitų kiek galima greičiau“, – rašo ji kartu savo tinklaraštyje pateikdama ir sąskaitos numerį.

DELFI primena, kad garsioji Garliavos pedofilijos istorija prasidėjo dar 2007 m., o didžiausią piką pasiekė 2012 m., tačiau atgarsiai netyla iki šiol – Lietuvos teismuose nagrinėjamos net kelios su ja susijusios bylos. Be to, iš viso per šį laiką ji pareikalavo jau penkių aukų.

Didžiuliais mitais apipinta istorija susijusi su L. Stankūnaitės ir Drąsiaus Kedžio dukra, kuri esą buvo tvirkinta. Iš pradžių buvo skelbta, kad to iniciatorė – L. Stankūnaitė, kuri esą atvesdavusi svetimus vyrus, tačiau teismas įrodė, kad tai – netiesa.

L. Stankūnaitė galiausiai atgavo savo dukrelę, kuriai tam tikrą laiką teko augti senelių namuose, ir emigravo. Savo ruožtu D. Kedžio sesuo Nergina Venckienė, aktyviai dalyvavusi kitoje nei L. Stankūnaitė barikadų pusėje, šiuo metu slapstosi, įtariama, JAV.