Prieš pat spaudos konferenciją P. Gražulis dalijo interviu žiniasklaidai ir piktinosi Seime vyksiančiu renginiu. Po kurio laiko jis, prisisegęs įrašymo įrangą, įsitaisė spaudos konferencijų salėje.

Netrukus P. Gražulis savo komentarais apie nekrofilus ir zoofilus ėmė pertraukinėti kalbą sakiusią socialdemokratę Seimo narę Mariją Aušrinę Pavilionienę. Po M. A. Pavilionienės kalbos, P. Gražulis prapliupo.

„Kuo homoseksualai yra pranašesni už nekrofilus, pedofilus? Jie tuoj irgi teisių reikalaus ir čia Seime konferencijas rengs. Gėda Seimui, kad leido krikščionys demokratai tokias spaudos konferencijas. Ir man gėda, kad supuvę, atsiprašant, atvažiavę iš Europos Sąjungos, kuri yra morališkai supuvusi, propaguoja tai Lietuvai. Tragedija“, – išrėkė „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos narys. P. Gražulis kartojo, kad anksčiau buvo komunistinė, o dabar – seksualinė diktatūra.

„Manau, jūs, kaip Seimo narys, elgiatės antikonstituciškai“, – neišlaikė judėjimo „Naujoji kairė“ narė Jolanta Bielskienė.

P. Gražulis nepakluso M. A. Pavilionienės raginimams palikti salę ir netrukdyti, tad ši išskubėjo kviesti apsaugos. Tačiau apsaugos neprireikė – nusifilmavęs P. Gražulis išėjo pats ir bulvarinės laidos žurnalistams atidavė įrašymo įrangą.

M. A. Pavilionienei beliko atsiprašinėti užsienio svečių už Lietuvos realybę. Konferencijoje dalyvavo ir Seimo nario įžeidinėjimų klausėsi Nyderlandų Karalystės ambasadorius Kornelis Willemas Spaansas, Jungtinių Amerikos Valstijų ambasados Politikos ir ekonomikos skyriaus vadovas Johnas Finkbeineris, organizacijos „Amnesty International“ atstovė Helle Jacobsen, kiti diplomatai.

„Man tikra gėda už tai, kas čia įvyko. (...) Tai yra žmogus, kuris konstruoja savo politinę karjerą savo elgesiu, jis tik taip gali save išreikšti“, – užsienio valstybių atstovams paaiškino M. A. Pavilionienė.

„Prieš keletą minučių pamatėme, kad homofobija – dalykas, kuris egzistuoja visur ir kai kur jis labai stiprus“, – P. Gražulio pasirodymą pakomentavo JAV atstovas J. Finkbeineris.