V. Kuzabavičius turės per penkerius metus atlyginti nukentėjusiajam padarytą 1 mln. 158 tūkst. 480 eurų žalą, pranešė teismas.

Bausmės atidėjimo metu nuteistasis negalės išvykti iš savo gyvenamosios vietos be atitinkamos institucijos leidimo.

Priimdamas sprendimą atidėti bausmės vykdymą V. Kuzabavičiui, Apeliacinis teismas pabrėžė, kad bausmės tikslai bus pasiekti ir neatliekant realios laisvės atėmimo bausmės.

Atidėti bausmės vykdymą V. Kuzabavičiui apeliacinės instancijos teismo posėdyje prašė ir valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras.

Pats V. Kuzabavičius apeliaciniame skunde prašė išteisinimo, o nesant tokios galimybės – atidėti bausmės vykdymą.

Šis Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Kauno apygardos teismas 2014 metais V. Kuzabavičių pripažino kaltu dėl pinigų iššvaistymo ir pasisavinimo - šiuos pinigus paskolino „Šiaulių plento grupės" vadovas Alfonsas Armalas.

Alytiškis žadėjo statyti prekybos centrą Kaune, T.Masiulio gatvėje, jam priklausančiame žemės sklype. Tačiau statybos taip ir nebuvo pradėtos, o V. Kuzabavičius partneriui pareiškė pinigų nebeturįs.

Teismas patenkino daugiau nei 1 mln. eurų A. Armalo civilinį ieškinį.

2014 metais taip pat Kauno apygardos teismas V. Kuzabavičių nuteisė sukčiavimo, turto iššvaistymo, pasisavinimo ir apgaulingos apskaitos tvarkymo byloje. Tuomet jam ir jo bendrininkui buvo skirtos piniginės baudos. Teismas įpareigojo nuteistuosius šią sumą sumokėti per vienerius metus.

V. Kuzabavičiaus Alytaus mero pareigas ėjo 1994-1995 metais.