„Atsižvelgdama į Kazachstano vyriausybės Almatoje paskelbtą aukščiausią (raudoną) teroristinės grėsmės lygį ir į turimą kitą informaciją, URM rekomenduoja susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Almatą, o piliečiams, esantiems Almatoje, vengti susibūrimo vietų, sekti vietos žiniasklaidos ir institucijų pranešimus“, - sakoma ministerijos pranešime.

Almatoje pirmadienį buvo įvykdytas išpuolis prieš policijos komisariatą bei vyko susišaudymai prie Nacionalinio saugumo komiteto biuro ir kai kurių kitų objektų.

Du užpuolikai atakavo policijos skyrių Almatos centre ir per susišaudymą nukovė tris policijos pareigūnus. Sprukdamas iš incidento vietos, vienas užpuolikas nušovė vietos gyventoją ir pagrobė jo automobilį, nurodė policija. Taip pat yra sužeistų.

Almatoje šiuo metu vykdoma antiteroristinė operacija.

Policija pranešė suėmusi vieną įtariamąjį – 27 metų buvusį kalinį, ieškotą dėl moters nužudymo. Kitas vyras tebėra laisvėje.

Ši ataka buvo įvykdyta praėjus vos mėnesiui po to, kai Kazachstano mieste Aktobėje per ginkluotą išpuolį prieš vieną kariuomenės bazę ir ginklų parduotuves žuvo 20 žmonių. Šios Centrinės Azijos šalies pareigūnai tą incidentą įvardijo kaip teroro ataką ir kaltino radikaliuosius islamistus.