Rekomenduoti žemės ūkio ministro padėkos rašto vertus žemdirbius arba kaimo turizmo sodybos šeimininkus, Darbo partijos narių paprašė „darbiečių“ Kauno rajono skyriaus narė Aušra Degutytė. Antradienį ji išsiuntė laiškus partijos kolegoms ir paprašė rekomenduoti kokius nors ūkininkus – bet geriau ne konservatorius ar socdemus.

„Skubiai reikia (šiandien), kad parekomenduotumėte ūkininką, ar kaimo turizmo šeimininką iš Kauno rajono, kuriam būtų galima įteikti Žemės ūkio ministerijos padėką per „Rudens sambariai“ šventę. Kas pažįstate tikrai vertą žmogų, skubiai rašykite ar skambinkite. Tai gali būti ir dėstytoja ar mokytoja, susijusi su žemės ūkiu“, - rašė A. Degutytė.

„Ačiū tiems, kurie rekomenduojate. Yra prašymas rekomenduoti pažįstamą (žinomą) žmogų, kuris nebūtų konservatorius ar socdemas. Jis gali būti visai nepartinis. Taip pat reikėtų platesnio aprašymo, ne tik vardo ir pavardės, nes padėkas teikdama Žemės ūkio ministerija turi žinoti, kam ir už ką teikia“, - priduriama antrame A. Degutytės laiške.

Darbo partijos į Vyriausybę deleguoto žemės ūkio ministro Vigilijaus Juknos atstovė spaudai Ramunė Visockytė sako, kad ministerija ir ministras tikrai nesusijęs su paskirų Darbo partijos narių raginimais apdovanoti Kauno rajono ūkininkus.

Ramunė Visockytė
„Aš su ministru kalbėjau, ar jis ką nors žino. Jis sakė, kad pirmą kartą girdi, jog šitoje šventėje bus kas nors apdovanojama. Ministras sakė, jog niekas jam nėra sakęs, kad bus šventė, per kurią bus kažkas apdovanojama ir kad jis pasirašytų padėkos raštus. Ministras apie tai nežino, pirmą kartą išgirdo ir, matyt, tai kažkokių jaunų partiečių iniciatyva“, - svarstė R. Visockytė.

Pasak ministro atstovės spaudai, į šventę „Rudens sambariai“ turėtų vykti žemės ūkio viceministras Rytis Šatkauskas.

„Tai partiečių iniciatyva, absoliučiai nederinta su ministerija. Ministerija tikrai nežiūri, kad žmogus priklausytų kokiai partijai, ar visai jokiai nepriklauso. Dažniausiai, jeigu būna šventės, jei ministras pasirašo, tai būna savivaldybių prašymai: jeigu galima per šventę apdovanoti tokį ir tokį žmogų“, - pridūrė R. Visockytė.

Pati A. Degutytė DELFI sakė, kad ji tik paragino partiečius, kad jie būtų aktyvūs ir siūlytų kandidatus, vertus ministro padėkos rašto.

„Visų pirma vis tiek bus atsižvelgta į žmonių nuopelnus. O antras dalykas – geriausiai žinome savo žmones, tai ir siūlome savo. O kas bus pasirinkta, tai čia ne nuo mūsų priklauso“, - sakė „darbiečių“ Kauno rajono skyriaus tarybos narė A. Degutytė.

Moteris sakė nežinanti, kas parinks geriausių žemdirbių kandidatūras, kurie bus apdovanoti.

Kauno rajono žemdirbių šventę „Rudens sambariai“ organizuoja Kauno rajono savivaldybė, ją globoja rajono meras, socialdemokratas Valerijus Makūnas.