Bet 44 metų Alovės ūkininkas savo išplatintame pranešime spaudai teigia, kad eiti į Seimą su Darbo partijos vėliava jam nepriimtina. Aurimas Truncė partijos gretas paliko pavasarį.

“Ar jums atrodo normalu, kai darbiečių lyderis neveda bendražygių į rinkimus, o renkasi sotų ir patogų Europos parlamento nario krėslą? Ar normalu, kai konservatorių vadovas, prieš padėdamas Europos parlamento nario mandatą, maivėsi, atidėliojo, kad tik pasiimtų algą iki paskutinės minutės ir tik tada grįžo į Lietuvą? Tai nėra normalu, tai - apgailėtina. Šitų dviejų politikų pavyzdys, taip pat liepsnojantys korupcijos skandalai aiškiai parodo, kaip elgiasi partijos ir ko verti jų lyderiai”,- teigia Darbo partijos sąraše per praėjusius rinkimus kandidatavęs Alytaus rajono ūkininkas.

„Rinkimuose į naują Seimą rudenį aš dalyvausiu savarankiškai ir įsipareigosiu žmonėms, o ne kokiai partijai“, - pranešime teigia ūkininkas.

DELFI primena, kad Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) "darbiečiui" Vytautui Gapšiui šią savaitę nutraukė Seimo nario įgaliojimus. Politiko įgaliojimai jo paties prašymu antradienį priimtu VRK sprendimu nutraukiami nuo kito pirmadienio, rugpjūčio 8 dienos, nors iš pradžių prašė nuo trečiadienio, rugpjūčio 3-iosios. Kartu su mandatu V. Gapšys netenka ir teisinės neliečiamybės.

V. Gapšys apie sprendimą trauktis iš Seimo pranešė praėjusią savaitę, liepos 25-ąją vykusiame Darbo partijos tarybos posėdyje. Teisėsauga įtaria politiką paėmus 25 tūkst. eurų kyšį iš koncerno "MG Baltic" viceprezidento Raimondo Kurlianskio. Politikas jam metamus kaltinimus neigia.

Mandato atsisakius A. Truncei, jį pretenduoja pakeisti "darbietis" žemės ūkio viceministras S. Jakimavičius, tačiau tam jam tektų atsisakyti viceministro pareigų. Šį klausimą kandidatas ketina aptarti su žemės ūkio ministre Virginija Baltraitiene.

"Atsakymą galbūt rytoj galėsiu pateikti", - Eltai sakė viceministras.

"Neatmetu nė vienos galimybės", - teigė S. Jakimavičius, viceministro pareigas šių metų kovą perėmęs iš Viliaus Martusevičiaus.

V. Gapšys Seimo nario mandato ir teisinės neliečiamybės nusprendė atsisakyti po teisėsaugos įtarimų, jog iš "MG Baltic" koncerno viceprezidento Raimondo Kurlianskio jis galėjo paimti 25 tūkst. eurų kyšį. Pats politikas įtarimus neigia.