„Info TV“ praneša, kad neseniai atnaujintas tyrimas dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams ir viešosios tvarkos pažeidimo jau nutrauktas. Dar vasarą prokurorai matė pagrindą atnaujinti tyrimą, kuris užstrigo, nes Seimas 2010 m. neleido atimti K. Uokos imuniteto.

„Nusikalstamos veikos požymių Uokos veiksmuose nebuvo“, – sakė už tyrimą atsakingas prokuroras Gediminas Jukna. Jis teigė įvertinęs visą turimą medžiagą.

Prieš trejus metus atsipirkęs 200 litų bauda, K. Uoka nustebo sužinojęs, kad prokuratūra vėl prisiminė jo elgesį.

Laidai „Info diena“ buvęs Seimo narys sakė, kad jo nuomone, „tam tikri pareigūnai, o pirmiausia prezidentė, sau pavaldžiom įstaigom yra davę komandą ypatingai sekti homoseksualų temą. Policija ir prokuratūra to klusniai klauso“. K. Uoka įsitikinęs savo teisumu, tačiau sako, kad tuo jo bėdos dėl požiūrio į homoseksualus gali ir nesibaigti.

Tuometinis K. Uokos bendražygis P. Gražulis džiaugiasi dėl buvusio kolegos: „Tiesiog šauniai. Visi matėm, kad gerbiamas K. Uoka tiesiog paklusniai pakluso veiksmams, jį vedė už parankių, kur vedė, ten ėjo“. Anot P. Gražulio, tyrimo tikrai nereikėjo.

Savo ruožtu homoseksualų teisių gynėjai šį teisėsaugos žingsnį laiko labai pavojingu signalu visuomenei. Gėjų lygos vadovas Vladimiras Simonko tikina, kad medžiagos, kuri įrodytų, kad Uoka elgėsi netinkamai, pakanka. Jo teigimu, prokuratūros sprendimas gali paskatinti kitus asmenis pulti gėjus ir nebijoti už tai sulaukti bausmių. „Dabar būti homofobu ir nepakančiu asmeniu yra garbė. Gal pradėsim ir medalius dalinti už tai, kad žmogus nepakantus, kad nepagarbiai atsiliepė apie žmonių grupę?“, – piktinosi V. Simonko.

2010 m. P. Gražulio ir K. Uokos neliečiamybės naikinti nesutiko Seimas. Tada sudarytos laikinosios komisijos narys Mečislovas Zasčiurinskas teigia, kad taip nutiko, nes iš policijos tada gavo ne visą medžiagą.

P. Gražulis perrinktas į Seimą ir vėl yra neliečiamas. Šiuo metu netekti teisinio imuniteto jam gresia už veiksmus šiemet vykusiose gėjų eitynėse. Politikas šį kartą ryžtųsi savanoriškai pasiduoti į teisėsaugos rankas. „Esu tikrai gana drąsus vyras ir nenoriu po jokiais imunitetais dangstytis“ , – „Info dienai“ teigė P. Gražulis.