„Komisija apsisprendė, kad jie neatitinka Seimo rinkimų įstatymo reikalavimų. Taip nuspręsta dėl smurto propagavimo ir kitų dalykų“, - DELFI sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Komisijos sprendimui įsigaliojus, minėti vaizdo filmukai negalės būti transliuojami.

VRK iš viso apsvarstė tris partijos „Tvarka ir teisingumas“ vaizdo filmukus. Viename jų rinkėjai skatinami nebesiklausyti nusibodusios politikų dainelės, tad per langą išmetamas tokias daineles grojantis televizorius, po kuriuo ant grindinio matomas tysantis šviesiaplaukės merginos kūnas.

Komisijos narių nuomone, šie vaizdo filmukai prieštarauja Seimo rinkimų įstatymui bei Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatymo nuostatai, kad agitacija turi atitikti Konstituciją ir įstatymus. Didžiausio nepalankumo susilaukė filmukas, kuriame išmetus televizorių į gatvę regimas tysantis merginos kūnas, taip pat vaizdas, kaip plytomis-mokesčiais apkrautas žmogus specialiai skandinamas upėje.

„Jame yra propaguojamas smurtas, kaip žinoma, smurto propagavimo reklamoje draudžia Konstitucija“, - pristatydama klausimą ir kalbėdama apie pirmąjį vaizdo filmuką posėdyje teigė VRK narė Elena Masnevaitė.

„Aš net įžiūrėčiau skatinimą žudytis“, - kalbėdama apie antrąjį vaizdo filmuką, kuriame žmogus stumiamas į upę, sakė Komisijos narė.

„Trečiajame klipe smurtas nėra propaguojamas, bet propaguojamas nusikalstamumas, tad teisinėje valstybėje tai netinkama“, - teigė E. Masnevaitė, pasipiktinusi, jog „tvarkiečiai“ vartoja politiškai nekorektišką terminą „žulikai“.

Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos patarėjas, teisininkas Deividas Velkas DELFI yra teigęs, kad „tvarkiečių“ vaizdo filmuke, kur pro langą metamas televizorius, galima įžvelgti požymių, jog jame skleidžiama neigiamą poveikį nepilnamečiams turinti informacija.