Žinoma, neapsieita ir be komentarų dėl netikėjo „tvarkiečio“ vidaus reikalų ministro Dailio Alfonso Barakausko atsistatydinimo.

„Tvarkiečiai“ užsimena, esą STT tikslas buvo rasti partijos juodąją kasą. Seimo narys Valdas Vasiliauskas pareiškė, esą STT agentai „ieškojo partijos juodosios buhalterijos ir nieko nerado“.

Partijos lyderis Rolandas Paksas STT veiksmus prieš partiją tapatino su pernykščiais įvykiais, kai STT krėtė naujienų agentūrą BNS.

„Norėčiau pradėti nuo skaičiaus, o tas skaičius yra 354. Lygiai prieš 354 dienas aš padariau pareiškimą (…): STT veiksmai prieš naujienų agentūros BNS žurnalistus ir žiniasklaidą yra beprecedentis įvykis“, - savo pareiškimą citavo R. Paksas.

STT veiksmams politikas davė „kodinį“ pavadinimą: „Dramblys porceliano parduotuvėje“. Taip jis pašiepė tyrimo epizodą, susijusį su labdaros projektu „Pirk dramblį“. 

„Tvarkiečių“ lyderis pabrėžė, kad partijai jokie įtarimai nepareikšti. O partija esą „neturėjo įtakos ir negali būti siejama su VRM (…) paslaugų pirkimu ir kitais konkursais“.

Vidaus reikalų ministro pasitraukimas, anot jo, niekaip nesietinas su korupcijos skandalu. „D. A. Barakausko politinės atsakomybės klausimas esą negali būti tiesiogiai siejamas su šiais procesais“, - sakė R. Paksas.

Jis taip pat pareiškė, kad prokuratūros ir STT veiksmus „tvarkiečiai“ reikalauja pripažinti neteisėtais.

Kalbėdamas apie „Pirk dramblį“, R. Paksas pašiepė STT įtarimus – esą jeigu Rolando Skaisgirio kompanijos prodiusuotas paramos zoologijos sodui renginys laikytinas korupciniu, tada taip pat traktuoti reikia ir kitus panašius renginius, kuriuos viešai globojo prezidentė Dalia Grybauskaitė, premjeras Algirdas Butkevičius, opozicijos lyderis Andrius Kubilius ar kiti politikai.

STT veiksmus R. Paksas sieja su artėjančiais savivaldos rinkimais. „Partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatai tiesioginiuose mero rinkimuose taip pat gali būti susieti su šiuo ažiotažu“, - teigė europarlamentaras.

Politikas retoriškai klausė, kas yra STT „užsakovas“.

„Dramblys porceliano parduotuvėje mūsų neįbaugins. Aš atmetu bet kurias insinuacijas. Ir reikalauju, kad (…) STT veiksmai būtų ištirti, tinkamai įvertinti, o atsakingi asmenys – nubausti“, - pareiškė R. Paksas.

Daėdė žmogų“

Paklaustas, ar D. A. Barakauskas traukiasi paprašytas premjero, R. Paksas atsakė:

„Mes sutarėme, kad ministras D. A. Barakauskas gali dirbti. Ir aš su šita informacija išėjau iš ministro pirmininko“, - sakė politikas.

Anot jo, dirbti toliau norėjo ir D. A. Barakauskas, o ministro pasitraukimas motyvuojant sveikatos būkle „tvarkiečių“ lyderiui buvęs netikėtas. Paklaustas, ar ministro sveikatos būklė pasikeitė per naktį, R. Paksas tokios galimybės neatmetė: „Galbūt“.

Daėdė žmogų“, - pridūrė „tvarkiečių“ lyderis.

Jis taip pat neslėpė nerimo dėl valdančiosios koalicijos. Esą dabar paaiškės, ar „koalicija turi stuburą“. R. Paksas neatmetė galimybės, kad „tvarkiečių“ vietą koalicijoje norėtų užimti liberalai ar konservatoriai. Vis dėlto A. Butkevičius esą patikino, kad koalicija dirba be jokių struktūrinių pokyčių.

Kandidatų į D. A. Barakausko vietą R. Paksas viešai linksniuoti nelinkęs.

Su V. Mazuroniu nesiskiria

Paprašytas pakomentuoti kandus, esą Valentinas Mazuronis, dirbdamas aplinkos ministru, neleido „semti“ savo ministerijos pinigų partijos reikalams, „tvarkiečių“ lyderis tikino nežinantis, kaip šis „sėmimas“ atrodo.

„Paimi šiupelį ir semi“, - ironozavo R. Paksas.

Jis patikino, kad jo ir V. Mazuronio keliai nesiskiria.

„Esam abu per daug protingi, kad dėl kažkokių dalykų, dėl ko nesutariame, mes kažką draskytume“, - patikino R. Paksas.

DELFI primena, jog premjeras Algirdas Butkevičius D. A. Barakausko atsistatydinimo pareiškimą patenkino vos jį gavęs. Prezidentė Dalia Grybauskaitė taip pat pareiškė patvirtinsianti ministro pasitraukimą.

Praėjusią savaitę STT tinkluose atsidūrė du buvę D. A. Barakausko komandos žmonės: buvęs viceministras Algimantas Juocevičius bei buvęs ministro patarėjas Ervinas Raistenskis. Be to, korupcijos skandale sulaikytas ir žinomas prodiuseris Rolandas Skaisgirys, minimas tarp galimų „tvarkiečių“ kandidatų į Vilniaus merus. Atliekamas tyrimas dėl prekybos poveikiu stambiu mastu.