Per daugiau nei mėnesį trukusį konkursą sulaukta 650 fotografijų, iš kurių balsavimui konkurso komisija atrinko 50 geriausiai konkurso tematiką atitinkančių nuotraukų. Naujienų portalo DELFI skaitytojams buvo patikėta iš 50 komisijos pateiktų fotografijų atrinkti penkis jiems labiausiai patikusius moderną, jaukią ir kuriančią Lietuvą atspindinčius kadrus. Iš viso konkurso metu buvo sulaukta 4848 DELFI skaitytojų balsų.

Apdovanodamas nugalėtojus, užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis teigė, kad pasirengimas pirmininkavimui ES įsibėgėja. „Balsavimo procedūra buvo demokratiška, nes rinko patys žmonės – Lietuvos piliečiai, kurie ir bus atsakingi, kokius atvirukus Vilniaus svečiai siųs į savo tėvynę“, – kalbėjo A. Ažubalis.

Pasak A. Ažubalio, per piliečių dalyvavimą pirmininkavimas ES tampa tautos procesu. Ministras priminė, kad DELFI skaitytojai taip pat rinko pirmininkavimo ES logotipo idėjas.

Pirmininkavimo ES metu Lietuvoje vyks apie 180 renginių, čia apsilankys per 30 tūks. oficialių dalyvių ir svečių, tarp jų – valstybių vadovai, premjerai, ministrai. „Jie išėję iš renginių ras šiuos atvirukus, bus apmokėtas jų siuntimas, galės parašyti mamai, draugui, šeimai, politikas politikui, kad siunčia iš Lietuvos linkėjimus. Taip jis realiai pamatys, kokia Lietuva yra ir suteiks malonumą savo artimam žmogui, kuris negalėjo atvykti į Lietuvą“, – teigė URM Pirmininkavimo ES Tarybai departamento direktorius Remigijus Motuzas.

Nugalėtojams – 1000 litų fotografijos paslaugoms

Kartu su A. Ažuabliu, nugalėtojus sveikino DELFI vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė. A. Ažubalis nugalėtojams įteikė 1000 litų fotografijos salono paslaugų čekius.

Nugalėtojų amžiaus vidurkis – 27 metai. Jauniausiai prizininkei iš Pakruojo neseniai sukako 18 metų, vyriausias dalyvis yra 38 metų vilnietis. Kiti konkurso nugalėtojai gyvena Vilniuje ir Kaune.

„Nuotrauka daryta iš Televizijos bokšto vasarą maždaug prieš dvejus metus. Tada buvo fenomenalus oras – labai karšta diena, iš vienos pusės buvo matyti virš Neries pakibusi vaivorykštė, žaibavo prieš pat langus. Buvo labai gražu, tik, gaila, neturėjau geresnio fotoaparato“, – DELFI sakė viena nugalėtojų Elžbieta Bortkevič.

E. Bortkevič pasakojo iš pradžių neįtarusi, kad padarė tokią įspūdingą nuotrauką. „Šis laimėjimas mane labai nudžiugino, visa šeima labai džiaugiasi, man tai reikšmingas pasiekimas“, – tvirtino ji.

Anglų ir rusų lingvistiką Vilniaus universitete studijuojančiai E. Bortkevič fotografija kol kad tik hobis. Tam skirti daugiau laiko E. Bortkevič planuoja baigusi studijas.

Nuotraukas, kurios taps Lietuvą reprezentuojančiais atvirukais, galite pamatyti čia.