Ketvirtadienį taip pat Vilniaus miesto tarybos etikos komisija nusprendė pradėti aiškintis, ar jis, savivaldybės kontrolierių Šarūną Skučą mokydamas „daryti politiką“, nepažeidė politikų elgesio kodekso.

DELFI primena, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Priežiūros komitetas nusprendė už neetišką ir amoralų elgesį pašalinti iš partijos Vilniaus savivaldybės kontrolierių Š. Skučą. Jis tokios sankcijos susilaukė dėl to, kad įrašinėjo privatų pokalbį, kaip V. Navickas spaudė jį vilkinti kitoms partijoms naudingus sprendimus.

Priežiūros komitetas taip pat sustabdė Vilniaus mero V. Navicko narystę partijoje, tačiau nepašalino jo iš konservatorių-krikdemų gretų, nors Vilniaus skyrių sueigos taryba buvo rekomendavusi šalinti V. Navicką iš partijos bei siūlė jam pačiam trauktis iš pareigų bei nedalyvauti konservatorių-krikdemų rinkimų į savivaldą sąraše.

Vilniaus miesto meras Vilius Navickas ketvirtadienį pranešė paprašęs jį išbraukti iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąrašo būsimuose vietos valdžios rinkimuose Vilniuje, tačiau atsistatydinti iš mero pareigų sakė neketinąs.