Statybininkas G. Zuokas neslepia – gyvenimas jam susiklostė ne taip sėkmingai, kaip garsiam giminaičiui. Tačiau nuoskaudų jis nejaučia, kaip ir didelio noro keliauti pas pusbrolį į svečius.

DELFI su G. Zuoku susitiko vienoje Eiškiškių sodyboje, kur jis uždarbiauja padėdamas tvarkytis su buities darbais. Eišiškėse Vilniaus mero pusbrolis gyvena jau apie 15 metų, bet tik neseniai įsitikino, kad jo pavardė – ne atsitiktinis sutapimas.

Garsi pavardė sudarė šiokią tokią naštą Eišiškių statybininkui. „Na, visi klausinėjo“, - šyptelėjo G. Zuokas.

Ir pats vyriškis ilgai dvejojo, ar vaikystėje matytas Artūras yra tas pats Artūras, kuris kelias kadencijas praleido prie Vilniaus vairo. Tuo DELFI pašnekovas įsitikino tik prieš porą metų, kai į svečius atvykę artimieji rodė šeimos nuotraukų albumą. „Ten ir jo fotografijų yra“, - prisiminė G. Zuokas.
Gintautas Zuokas

O ar nekyla noras nuvažiuoti pas garsų giminaitį į svečius? „Jeigu per tiek metų jis neatvažiavo – tai...“, - nutęsė G. Zuokas.

Su žmona ir vaikais Eišiškėse gyvenantis vyras gyvenimu nesiskundžia. Na, krizės metais buvo sunkiau, dabar – kiek lengviau šeimą išlaikyti. „Na, normaliai. 15 metų – va, dirbu“, - nedaugžodžiavo G. Zuokas.

Nors garsaus giminaičio nematė nuo vaikystės, šiokius tokius šiltus jausmus A. Zuokui jis tebepuoselėja. Paklaustas, ar balsuoja už pusbrolio partiją, G. Zuokas atsakė ryžtingai: „Jo, aišku!“.

Na, o Vilniaus meras tik iš DELFI sužinojo, kad Eišiškėse jau keliolika metų gyvena jo pusbrolis. „Sunku patikėti“, - teigė A. Zuokas.