Skelbiama, kad žiaurus teroristinis išpuolis Jeruzalėje nusinešė mažiausiai keturias gyvybes, dar keliolika Izraelio karių sužeista. Jau patvirtinta, kad tai buvo teroristinis išpuolis.

Kaip tik šiuo metu Izraelyje lankosi ir R. Vanagaitė. Portalui DELFI ji pasakojo, kad Izraelyje ji vieši „Jad Vašem“ muziejaus kvietimu vesti kelias paskaitas, pasižiūrėti archyvus.

„Gyvenu pas draugus, kurie įsikūrę būtent promenados, kur įvyko nelaimė, gale“, – pasakojo R. Vangaitė. Pasak jos, vieta, kur įvyko išpuolis, atveria vaizdą į Rytų Jeruzalę.

„Vakar kaip tik šia promenada praėjau, nes man reikėjo į parduotuvę ir kaip tik išėjau pro tuos vartus, kur viskas ir įvyko“, – kalbėjo pašnekovė.

Pasak jos, šiandien, sekmadienį, moteris vėl svarstė pasivaikščioti promenada, bet visgi nusprendė vykti į Jeruzalės senamiesti, nes norėjo ekskursijos po istorines vietas.

„Kaip tik kai buvo turizmo informacijos centre, pasigirdo policijos, greitųjų garsai ir centre man pasakė, kad kažkas nutiko rimto, – savo patirtimi dalijosi R. Vanagaitė. – Išėjau į lauką, matau, kad visi žmonės sustoję. Apačioje matėsi be proto daug policijos ir greitosios automobilių: jie važiavo ir per šaligatvius ir priešinga juosta“.

Pasiteiravusi aplinkinių, kas nutiko, R. Vanagaitė sužinojo, kad sunkvežimis visai netoliese įvažiavo į žmonių minią.

Lietuvė pasakojo, kad pakeitė savo planus, atsisakė eiti į ekskursiją ir pėsčiomis grįžo iki vietos, kur įvyko teroristinis išpuolis.

„Policijos – nepaprastai daug, bet man keista, kad yra užblokuoti įvažiavimai į tą vietą, bet priešinga kryptimi kelias neuždarytas ir žmonės eina“, – stebėjosi pašnekovė.

R. Vanagaitė pasakojo, kad pro nelaimės vietą praėjo maždaug 2-3 val. po išpuolio, grįžo į draugų namus.

Pasiteiravus, ar vietos gyventojai jaučia paniką, lietuvė teigė, kad didžiulės įtampos nejaučia, tačiau aplinkiniai kalba, ar tai nebus dar daugiau panašių atakų.

R. Vanagaitė savo feisbuko paskyroje taip pat pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotas išpuolis.