Tai greičiausiai būtų galima paaiškinti keliomis priežastimis – penktadienį prasidėjo „Sostinės dienų“ renginiai, minėta ir Rugsėjo 1-oji, ir škotų pergalė prieš lietuvius Pasaulio futbolo čempionato atrankos rungtynėse.

Nors šventiškai nusiteikę škotai bokalus kėlė ir kiltais mojavo itin intensyviai, bene labiausiai šioje margoje naktinėtojų grupėje išsiskyrė pirmakursiai – paryčiais jie nebevaldė nei liežuvių, nei rankų.

Išdavė, kaip vilioja pirmakursiai

Štai, pavyzdžiui, kiek po vidurnakčio ant Vokiečių g. esančio suoliuko pamatę tris vienišas merginas, naujai iškepti studentai jas tiesiog masiškai apspito ratu.

„Atėjo čia, rankas ištiesė, vardus paskelbė ir pradėjo: „Koks vardas? Ką studijuojate? Ką čia veikiate? Gal kažko laukiate? Ką planuojate vėliau veikti? Tai ką veikiat gyvenime?“, – paklaustos, kaip merginas vilioja dabartiniai pirmakursiai, krizendamos pasakojo draugės.

Merginos juokėsi ir iš vaikinų pasirinktos taktikos – iš pradžių pokalbį užmezgė vienas jaunuolis, paskui prie jo priėjo pora draugų, o galiausiai susirinko visi interesantai.

„Iš pradžių siunčia vieną – tokį išbandymui, paskui atėjo dar trys ir nebejauku, gal čia jau suplanuota kažkas į priekį?“, – viena kitą papildydamos kalbėjo jos.

Rugsėjo 1-osios naktis Vilniuje

Papasakojo, kas padeda išsisukti nuo dėmesio

Paklaustos, ar dažnai tenka susipažinti su vaikinais tiesiog gatvėje, studentės aiškino, kad taip retai kada elgiasi malonūs ir mandagūs vaikinai.

„Kur susipažįsta dabar poros? Tinderyje, – užtikrino jos.

Tad aptartas pokalbis su vaikinais, pripažino jos, buvo netikėtas – merginos vos spėjo prisėsti, o jaunuoliai tuoj prie jų prišoko.

„Aš turiu eiti, manęs draugė laukia“, – pasakai tai ir jie jaučia, kad jau nelabai... Arba tiesiog neatsakinėji ir pokalbio nepalaikai“, – kaip bando nuo smalsuolių dėmesio išsisukti, pasakojo draugės.

Vilnietis: užaugo nauja merginų karta

Tiesa, aštrių žodžių užkalbinti vilniečiai negailėjo ir pirmakursėms. Pasak greta studenčių perpildyto baro rūkiusių vyrų, užaugo nauja merginų karta.

„Pirmakursės dabar – „Top class“ (aukščiausios klasės – liet.). Tai reiškia – nėra drovios, geros, ne pigios“, – juokėsi vienas jų.

Tiesa, pašnekovas tuoj pridūrė pažinčių neieškantis – esą tiesiog laukia, kol draugė pakankamai išgers, kad galėtų ją parvežti namo.

„Ieškok dabar...“, – tiesiog numojo ranka jis.

Rugsėjo 1-osios naktis Vilniuje

Pasiaiškinimą rašyti turėjo dar pirmąją gyvenimo bendrabutyje naktį

Pasirodo, Vilniuje paminėti Rugsėjo 1-ąją visai įprasta ir kitų miestų studentams. Štai užkalbinus būrį draugų, paaiškėjo, kad tarp besilinksminančių – ir klaipėdiečiai, ir profesinių mokyklų moksleiviai, ir kolegijų pirmakursiai.

„Brangu. Alus kainuoja apie 2,5 eurus, iki 3 eurų. Su tokiom algom – brangu“, – tikino jie.

Būtent dėl to alkoholiniais gėrimais draugai pasakojo nusprendę pasirūpinti patys – vieno jų kuprinėje žvangėjo buteliai. Paklausti, kodėl tuomet nešvenčia namuose, pašnekovai tikino, kad apribojimai bendrabučiuose – labai griežti.

„Budėtojas pagauna ir policiją kviečia“, – nurodė profesinės mokyklos moksleivis.

Savo ruožtu Vilniaus kolegijos pirmakursė pasakojo, kad jos pažįstamas dar pirmosios gyvenimo bendrabutyje dienos vakarą buvo priverstas rašyti pasiaiškinimą dėl alkoholio vartojimo.

„Pas mus buvo ir dėl „žolės“, narkotikų atėję net su šunimis, ėjo per kambarius“, – kas vyksta Klaipėdos profesinėje mokykloje, pasakojo kitas pašnekovas.

Metė mokslus, nes reikėdavo keltis anksti ryte: planuose – Norvegija

Tą išklausęs jo draugas pripažino, kad mokslus profesinėje mokykloje neseniai nutraukė. Paklaustas, kodėl priėmė tokį sprendimą, vaikinas prajuokino draugus rimtu veidu dėstydamas, kad jam tiesiog pernelyg sunku anksti keltis.

„Aš tiesiog neatsikeliu rytais. Dabar pereinu į vakarinę. Labai ilgai miegu, po 14 valandų. Dirbau ir prekybos centre, ir apsaugoje, kitąmet planuoju važiuoti į Norvegiją. Draugas – direktorius, eisiu dirbti IT srityje“, – planus atskleidė jis.

Pasak vaikino, draugas jam pažadėjo, kad, jei su pasiūlymus sutiks, uždirbs mažiausiai 7 tūkst. eurų per mėnesį. Tiesa, pašnekovas negalėjo nurodyti, kokį tiksliai darbą už tokią algą turės atlikti – esą darys, ką lieps, o jei truks įgūdžių, bus, kas apmoko.

„Palyginus su prekybos centru ir apsauga, nėra, ką kalbėti. Ten minimalus atlyginimas mokamas, o Norvegijoje pomidorų skynėjas 4 tūkst. eurų uždirba“, – aiškino vaikinas.

Rugsėjo 1-osios naktis Vilniuje

Gyvenimas bendrabutyje vilioja vien dėl kainos

Tiesa, iš Panevėžio ir Marijampolės į Vilnių atvykę ir Vilniaus Gedimino technikos universitete šiemet studijuoti pradėję vaikinai į gyvenimą žvelgė gerokai pozityviau.

„Žiauriai gerai. Po Panevėžio, tai... Tiek žmonių pamatyti vienoje vietoje yra nerealu“, – kalbėjo vienas studentų.

Vaikinai apsigyveno Saulėtekio rajone esančiuose bendrabučiuose. Pasirodo, vieta renovuotame kambaryje kainuoja 75, nerenovuotame – 58 eurus.

„Kiek girdėjau, pas mus aukšte žadėjo patūsint biški, bet mieste geriau“, – prioritetus dėliojo jie.

Stebėjosi lietuvių entuziazmu: mūsų šalyje to tikrai nepamatysi

Su mergina rugsėjo pirmą švenčiantis Lukas pasakoja, kad atėjus mokslo metams į miestą suplūdo daugybė jaunų ir gražių merginų, kurios tik ir ieško nuotykių, todėl yra labai sunku atsispirti. Tačiau, pasak vaikino, savo širdies draugei jis tikrai liks ištikimas.

„Konkurencijos nesibaiminu, pasitikiu savo vaikinu. Tikiu, kad kitų sijonų jis nesivaikys“, – DELFI sakė Luko mergina.

Savo ruožtu pagal „Erasmus“ programą į Lietuvą iš Vokietijos atvykusios merginos stebėjosi tokiu lietuvių siautuliu rugsėjo 1-ąją ir aiškino, kad nieko panašaus jų šalyse nevyksta.

„Pirmas įspūdis – tikrai neeilinis. Daugybė žmonių, visi nusiteikę šventiškai, o, pavyzdžiui, mūsų šalyje to tikrai nepamatysi. Ten niekas nesidžiaugia naujų mokslo metų pradžia, todėl didelių renginių nebūna, tačiau lietuviai švęsti moka“, – sakė Barbara.

Italas Emanuelis taip pat pasakojo, kad jų šalyje tai eilinė diena, tačiau Lietuvoje, atrodo, kad visi tiesiog pamišę dėl mokslo metų pradžios.

„Esu apkeliavęs ne vieną šalį, tačiau tokios Rugsėjo 1-osios dar niekur neteko matyti. Taip pat turite labai gražią tradiciją – per šią šventę dovanoti mokytojams gėles, pas mus tai nėra priimta“, – pasakojo studentas iš Italijos.

Rugsėjo 1-osios šventėje neliko nepastebėta ir atlikėja Gabrielė Grygolaitytė – Vasha. Pasak žinomos moters, Vilnius atgyja – daug naujų lankytinų vietų, gražių žmonių. Ji pati aiškino penktadienio vakarą tiesiog nusprendusi smagiai pašėlti.

„Kai mamytės vieną kartą per metus ištrūksta į miestą, tada atsipalaiduoti tikrai galima“, – juokavo G. Grygolaitytė.

Gatvėje sutiktos studentės pasakojo, kad, kad ir kaip keistai tai nuskambėtų, alkoholio jos šiandien nevartojo, nes ir be jo galima puikiai pasilinksminti. Merginos vieningai tvirtino, kad švęsti reikėtų išmokti blaiviai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (400)