Tai pamatęs DELFI apžvalgininkas ir televizijos laidų vedėjas Andrius Tapinas neslėpė pasipiktinimo, kaip elgiasi akademinis Lietuvos elitas.

Su pačiu A. Degučiu DELFI susisiekti nepavyko.

Poelgis bus svarstomas etikos komisijoje

Savo ruožtu Lietuvos kultūros tyrimų instituto direktorė Jolanta Širkaitė patikino, kad dr. Algirdas Degutis iš tiesų dirba šiame institute 0,5 etato antraeilėse pareigose ir yra gerbtinas mokslininkas.

„Deja, toks, kuris „vaikšto vienas pats sau“. Pastaraisiais metais patyrė didelę netektį. Nepaisant to, tokį viešą jo pasisakymą laikome netoleruotinu, nedarančiu garbės nei institutui, nei jam pačiam. Artimiausiu metu šį jo poelgį svarstysime Instituto Akademinės etikos komisijoje. Apgailestauju ir viso instituto vardu atsiprašau gerbiamos prezidentės, nes šiuo atveju „redakcijos nuomonė“ tikrai nesutampa su pasisakiusiojo“, – sakė ji.

J. Širkaitė prasitarė, kad profesorius dirba Mykolo Romerio universitete, tačiau šio universiteto atstovai sakėsi sutartį su juo nutraukę dar praėjusių metų liepą.

Gresia įspėjimas arba piniginė bauda

Anot Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininko Ramūno Matonio, šiuo atveju galėtų būti pritaikoma atsakomybė pagal administracinių teisės pažeidimų kodekso 214-6 straipsnį „Respublikos Prezidento įžeidimas arba šmeižimas masinės informacijos priemonėse“. Tai užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 144 iki 289 eurų.

Surašyti protokolą už tokį įžeidimą gali Žurnalistų etikos inspektorius. Vėliau tokius atvejus nagrinėja teismai.