Renginyje dalyvavo atstovai iš 33 vienuolynų: pranciškonai, jėzuitai, dominikonai, saleziečiai, benediktinai ir kiti, viso apie 200 vyrų ir moterų vienuolių. Kaip pranešė organizatoriai, tai pirmasis ir vienintelis tokio pobūdžio renginys Lietuvoje.

Šioje šventėje buvo gausu įvairios veiklos vaikams, jaunimui, šeimoms, įrengta „Ikonos palapinė“, kurioje galima mokytis melstis arba pakilti į specialiai įrengtą kalnelį, kur galima pasikalbėti su vienuoliais.

Pirmieji vienuoliai Lietuvą ar jos kaimynines žemes pasiekė prieš tūkstantį metų. Oficialus Lietuvos krikštas 1387 metais davė pradžią kontempliatyvių vienuolijų kūrimuisi Lietuvoje. Per pastaruosius du dešimtmečius Lietuvoje veikiančių vienuolijų skaičius išaugo, tačiau bendras narių skaičius mažėja, ypač moterų. Šiuo metu Lietuvoje yra 612 moterų ir 137 vyrų vienuolių, iš viso Lietuvoje veikia 53 vienuolijos. Pasaulyje yra 130 tūkst. moterų ir 69 tūkst. vyrų vienuolių, veikia 200 vyrų bei 2 tūkst. moterų vienuolijų. 2011 metų surašymo duomenimis, 77 proc. Lietuvos gyventojų išpažįsta Romos katalikų tikėjimą.