Su finansiniais nusikaltėliais kovojusio pareigūno Arūno Danieliaus šeima užgyveno nemažai turto. Neoficialiomis LNK žiniomis, už 14,5 tūkstančio litų įsigijo beveik 30 arų sklypą Rusnės saloje, beveik 100 tūkstančių kainavusį butą Palangoje ir dar vieną Kaune jau beveik už pusę milijono litų. Už sklypą Rusnėje mokėta grynaisiais, dalis buto Kaune kainos taip pat apmokėta grynaisiais.

Patikrinus, kiek sutuoktiniai per trejus metus uždirbo ir palyginus su tuo, kiek jie išleido nekilnojamajam turtui, paaiškėjo, kad Danielių šeima teisėtomis pajamomis negali pagrįsti daugiau nei 127 tūkstančių litų. Kilo įtarimų, kad šiuo pinigus pareigūno šeima gavo neteisėtai. STT pradėjus domėjus domėtis aukšto pareigūno pinigais, šis suskubo į pensiją.

„Arūnas Danielius šiuo metu yra vidaus reikalų sistemos pensininkas, nuo šių metų vasario 25 dienos. Į pensiją išėjo reorganizacijos metu – buvo naikinamos pareigybės ir pareigūnas būtent tuo metu pareigūnas išėjo į pensiją“, – sakė FNTT direktoriaus pavaduotojas Vytautas Giržadas.

Galimai neteisėtą tuomet dar FNTT Klaipėdos skyriaus viršininko praturtėjimą Specialiųjų tyrimų tarnyba tiria iki šiol. A. Danieliui ir jo žmonai pareikšti įtarimai dėl neteisėto praturtėjimo. Pats A. Danielius įtarimus dėl jo neteisėto praturtėjimo vadina nesąmonėmis.

Arūnas Danielius
„Mano principinė pozicija vienintelė – kad čia nesąmonė ir aš tikiuosi, kad viskas išaiškės. O argumentų, kurių pagrįsta nesąmonė, kadangi vyksta ikiteisminis tyrimas, aš atsakyt negaliu. Tik tiek, daugiau nieko negalėčiau komentuot“, – sakė A. Danielius.

Jis per apklausą prokurorams aiškina, kad dalį pinigų, dėl kurių jo šeima įtariama neteisėtų praturtėjimu, paskolino Rusijoje gyvenanti žmonos teta. Prokurorai rengiasi prašyti Rusijos kolegų išsiaiškinti patikrinti šią informaciją, mat anksčiau teta iš Rusijos tvirtino, kad A. Danieliaus šeima skolą jai gražino, nors A. Danieliaus turto deklaracijose nurodoma priešingai.

A. Danielius – ne vienintelis pareigūnas, kurio turtai sukėlė įtarimų kolegoms. Aiškinamasi, kaip pralobti pavyko ir vienam muitininkui bei mokesčių inspektoriui.