„Norime viešai papasakoti, kaip pelnosi žvaigždės ar koncertų organizatoriai. Neseniai praūžė R. Williamso koncertas, visi – su labai gerais įspūdžiais ir atsiliepimais, o mes – ne“, – apgailestavo moteris.

DELFI ji pasakojo, kad nesklandumų kilo dar prie įleidimo į koncertą vartų.

„Priėję prie vartų buvome gražiai išprašyti, nes neturėjome bilieto kūdikiui. Pirmą kartą gyvenime susidūrėme su tokia absurdiška situacija“, – stebėjosi Virginija.

Kaina – tokia pati kaip suaugusiajam

Maža to, bilieto kaina kūdikiui buvo nustatyta tokia pati kaip suaugusiajam – 70 eurų.

„Tą išgirdę pasikvietėme atsakingą asmenį, tačiau jis pakartojo tą patį – jokių išlygų nėra, reikia bilieto. Už mūsų dar buvo gal 5 tėveliai su vežimais, visi buvo pasipiktinę, nes išgirdo tą patį“, – stebėjosi pašnekovė.

Virginijos teigimu, tai – ne pirmas renginys, į kurį šeima vyksta su kūdikiu, laiką koncertuose jie yra leidę ir su mažamečiais sesers vaikais, tačiau esą niekada neteko susidurti su tokia praktika.

„Galbūt organizatoriai galvojo, kad su vaikais bus nesaugu, tačiau juk nesame tokie neprotingi. Tik įėjome ir atsistojome pačioje tolimiausioje vietoje, prie miškelio. Ten pasitiesėme užtiesalus ir klausėmės koncerto sau ramiausiai – nei kas lakstė, nei kas per galvas lipo. Tikrai nesigrūdome į minią“, – nurodė ji.

Išleido 70 eurų, o vaikas visą koncertą pramiegojo vežime

Sūnų kartu su savimi Virginija aiškino pasiėmusi, nes neturėjo galimybės jį kam nors palikti. Be to, berniuką ji vis dar maitina pati.

„Prieš koncertą nupirkome apsaugų nuo triukšmo, garso, kad nepakenktų ausytėms. Tiesiog neturime galimybės jį palikti, tad pasiėmėme kartu“, – aiškino moteris.

Kadangi sutuoktiniai nenorėjo praleisti koncerto, papildomus 70 eurų jiems išleisti teko.

„Visą koncertą jis pramiegojo vežime“, – sūnaus elgesį koncerto metu apibūdino Virginija.

Į kalbas nesileido: tokios buvo taisyklės

Už „Live Nation Lietuva“ komunikaciją atsakingas Aivaras Gelžinis DELFI patvirtino, kad tokia situacija iš tiesų galėjo būti nutikusi, tačiau į kalbas nesileido ir, paprašęs klausimus pateikti raštu, į juos atsakė vienu sakiniu.

„Tokios buvo šio renginio taisyklės: bilietai reikalingi kiekvienam renginio lankytojui“, – rašė A. Gelžinis.

Taisyklių laikytis reikia, bet turi pastabų ir organizatoriams

Savo ruožtu rinkodaros ir pardavimų specialistas Rytis Buračas DELFI sakė, kad iš pirmo žvilgsnio ši situacija jam atrodo labai linksma – pašnekovas svarstė, ką apie atvejį, kai kūdikis nešamas į tokią triukšmingą aplinką, pagalvotų Norvegijos „Barnevernet“.

„Tai – ir klausimas dėl socialinės atsakomybės, tikiuosi, koncertas suteikė jiems gerų emocijų, viskas buvo gerai. Tačiau, konkrečiai gilinantis į šią situaciją, verta išskirti kitus aspektus. Pirma, taisykles nustato tiek atlikėjo komanda, tiek organizatoriai, kurie juos pasikvietė. Jei tai – jų renginys, tai ir taisyklės jų. Turi to laikytis. Kaip negali viešai neštis alkoholio, turėti aštrių daiktų ar ginklų, taip nustatomas ir amžiaus cenzas – aiškiai nurodyta, kad nėra vaikiškų bilietų“, – sakė pašnekovas.

Tiesa, jis sutiko, kad reginio organizatoriai galėjo pasidžiaugti, kad yra tokių gerbėjų, kurie nesibodi atvykti į koncertą su vaikais, galbūt įteikti jiems plakatą su R. Williamso parašu.

Turėtų džiaugtis, kad iš viso įleido

Pasak R. Buračo, taisyklės ir bilietų kainos nustatomos atsižvelgiant į renginio pobūdį, vietą, potencialią auditoriją.

„Matyt, R. Williamso prodiuseris nebuvo numatęs, kad tokie maži vaikai eis klausytis pagyvenusios užsienio žvaigždės koncerto, neatsižvelgė į tokius jaunus gerbėjus“, – kalbėjo jis.

Pašnekovo teigimu, nenuostabu, kad kūdikiams nebuvo skirta specialių bilietų – galbūt norėta juos apsaugoti nuo triukšmo, koncerto turinio.

„Džiugu, kad įleido, nes galėjo pasakyti, kad, pavyzdžiui, renginys yra klausytojams nuo 7 ar 10 metų“, – tikino R. Buračas.

Priminė pagalvoti apie pagarbą aplinkiniams

Paklaustas, ar yra tekę girdėti panašių atvejų, kai tėvai būtų nepatenkinti dėl jų vaikams keliamų sąlygų, pašnekovas sakė, kad greičiausiai tai – vienas geriausių pavyzdžių, kad tėvų požiūris į supančią aplinką keičiasi.

„Konkrečiai į tai žvelgčiau taip – atvažiuoja buvusi pirmo ryškumo žvaigždė, bet kuriuo atveju turinti didelę koncertų organizavimo praktiką, tad viską apgalvoja. Na, labai džiugu, kad maži vaikai imami kartu, bet yra tam tikros ribos. Suprantu, kad mama gali norėti atsivesti savo pusės metų ar metų vaiką ir į V. A. Mocarto muzikos koncertą filharmonijoje, jei jis suprastų, kaip tokioje aplinkoje elgtis, viskas gerai, tačiau tai – fiziškai ir fiziologiškai neįmanoma“, – tikino jis.

Pasak R. Buračo, turėtume prisiminti, kad reikia gerbti ir aplinkinius.