Kaip pranešė susibūrusi Iniciatyvinė tėvų grupė, akcija planuojama sausio 6 d., 10 val. prie Generalinės prokuratūros Vilniuje, Kauno bei Šiaulių apygardų ir Šiaulių miesto apylinkės prokuratūrų. Anot iniciatorių, mamos ir tėčiai neš mažyčius karstelius – taip „teisėsaugos persekiojamos šeimos primins prokurorams jų atsakomybę“.

„Vaikiški karsteliai primins tuos negimusius kūdikius, kurių neteko mamos, kai joms buvo pritaikyta ypač nuožmi tardymo taktika. Tai dar bus priminimas politikams, kad prokurorų akcija prieš šeimas su mažyčiais vaikais prasidėjo tada, kai pirmą kartą po Nepriklausomybės paskelbimo Statistikos departamentas fiksavo daugiau gimusių, nei mirusių Lietuvos piliečių. Dabar situacija „pasitaisė“ mirties naudai“, - teigiama tėvų grupės pranešime.

Jame cituojama šešių vaikų mama ir gydytoja Aurima Dilienė tikina, kad šeimų sambūris neprašo visuomenės užuojautos: „Mes šitą absurdiškų kaltinimų kryžių nunešime iki galo, tačiau kas bus, jei rytoj pradės tokias pat būdais persekioti pensininką, kuris prieš pensiją dirba viršvalandžius arba baus neįgaliuosius, gaunančius pašalpas, bet dar vis rodančius gyvybės ženklus. O gal ir nedarbingumo pašalpa bus pretekstas pateikti įtarimą apie nusikaltimą.“

Tėvai skelbia protestuosiantys „prieš antivalstybinę prokuratūros akciją, taupymui pasitelktą baudžiamąjį persekiojimą, dvigubus teisingumo standartus“.

Praėjusią savaitę Vilniuje vykusioje diskusijoje teisininkai ragino mamas kilti į kovą prieš valstybę – teikti ieškinį dėl dvigubų standartų taikymo. Motinystės (tėvystės) išmokos esančios ne parama, bet privati nuosavybė, o teisę į ją gina įstatymai. „Tai yra jūsų vaikų genocidas“, - tvirtino diskusijoje dalyvavusi advokatė.