Pagrindinis penkių laidų ciklo tikslas - informuoti Lietuvos visuomenę apie pasirengimą Ignalinos AE pirmojo bloko eksploatavimo nutraukimui ir su tuo susijusius klausimus.

Šį projektą organizuoja Ūkio ministerija, bendradarbiaudama su Švedijos tarptautiniu projektu (SiP Nuclear Safety). Švedijos vyriausybinė organizacija Švedijos tarptautinis projektas (SIP) pradeda įgyvendinti programą, kuria siekiama Lietuvos visuomenei suteikti kuo daugiau informacijos apie Ignalinos atominės elektrinės uždarymą.

Kaip Eltai sakė SIP atstovas Lietuvoje Kęstutis Sabaliauskas, pirmoje laidoje bus stengiamasi paaiškinti, kodėl reikia uždaryti atominę elektrinę, kitose keturiose bus kalbama apie Visagino socialines problemas, technines elektrinės uždarymo detales, radioaktyviųjų atliekų tvarkymą ir pan. Naujos laidos bus rodomos kiekvieną mėnesį.

"Palyginti su Švedijos kultūra, Lietuvoje visuomenės informavimo sritis yra labai apleista net pačiais aktualiausiais gyvenimo klausimais, todėl Švedijos Vyriausybė finansuoja ne tik šį televizijos projektą. Bus teikiama ir parama Ignalinos AE informacijos centrui, Visagino žiniasklaidos priemonėms", - sako K.Sabaliauskas.

Švedijos tarptautinis projektas Lietuvoje dirba jau ne vienerius metus. Vien tik atominės elektrinės saugumo priemonėms finansuoti išleista iki 25 milijonų litų. Taip pat teikiama pagalba Valstybinei atominės energetikos saugos inspekcijai (VATESI) bei Ūkio ministerijai.

Atominės elektrinės uždarymui skirtą laidą bus galima pasižiūrėti ir interneto svetainėje adresu http://www.tv.net.lt.