Nutartis yra galutinė ir neskundžiama, BNS pranešė teismo atstovas spaudai Gintautas Stalnionis.

Gegužės 10 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas buvo nusprendęs panaikinti Generalinės prokuratūros prokuroro sausio 31 dieną priimtą nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl V.Pociūno galimo tyčinio nužudymo. Šią nutartį aukštesnės instancijos teismas panaikino.

V.Pociūnas žuvo 2006-ųjų rugpjūčio 23-iosios naktį, iškritęs iš devinto aukšto viešbutyje Breste. Žuvusiojo našlė visus šiuos metus siekė, kad būtų atliktas tyrimas dėl jos sutuoktinio žūties ir būtų ištirtos visos versijos, taip pat ir galimo nužudymo.

Generalinė prokuratūra dukart buvo pripažinusi, kad ši mirtis buvo nelaimingas atsitikimas, tačiau teismo nurodymu ikiteisminis tyrimas vis buvo atnaujinamas. Pastarąjį kartą tarp kitų versijų tirta ir nužudymo versija. Tačiau šiemet Generalinė prokuratūra vėl paskelbė neradusi nusikaltimo požymių.

Generalinės prokuratūros prokuroras Artūras Urbelis šiemet sausį pareiškė nenustatęs, kad padarytas nusikaltimas. Anot prokuroro, V. Pociūnas mirė nuo traumų, gautų iškritus pro devinto aukšto langą.

"Konstatuoju, kad visi sužalojimai, kurie nustatyti, galėjo atsirasti nukritus iš tokio aukščio ir kontaktuojant kūnui su pastoliais ir su žeme", - teigė jis.

Prokuratūros teigimu, ikiteisminio tyrimo metu prokurorai išreikalavo ir įvertino dokumentus iš VSD, Užsienio reikalų ministerijos, Vyriausybės kanceliarijos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, bankų, telekomunikacijų bendrovių operatorių. Taip pat papildomai apžiūrėta įvykio vieta, atlikti du eksperimentai, keturi specialistų tyrimai - vaizdo įrašo ir fotonuotraukų vaizdo, trasologinis, pluoštinių medžiagų ir informacinių technologijų.

Šioje byloje Generalinė prokuratūra taip pat gavo dviejų valstybių atsakymus į teisinės pagalbos prašymus, apklausė tris specialistus bei apie 100 liudytojų.