Su pareiškimu į prokurorus kreipėsi Laimutės Stankūnaitės advokatas Gintaras Černiauskas. Jis visuomenininką D.Kuolį, žurnalistę Rūtą Janutienę, aktorių Audrių Naką bei parlamentarę Aureliją Stancikienę kaltina šmeižtu, o D.Kuolį dar ir įžeidimu.

Į Generalinę prokuratūrą su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl šmeižto ir viešo įžeidimo L.Stankūnaitės advokatas G.Černiauskas kreipėsi po žurnalistės R.Janutienės vestos laidos, kurioje pats dalyvavo.

Advokatas nurodė, kad tiesioginiame eteryje jį viešai įžeidinėjo bei šmeižė laidos dalyviai bei pati laidos vedėja.

Laidoje aptarinėjant teismo sprendimo įvykdymą, kai L.Stankūnaitei buvo grąžinta jos dukra, D.Kuolys advokatą išvadino egzekutoriumi, kuris už esą įvykdytą egzekuciją gavo papildomą atlyginimą, liepė jam eiti į kampą ir nusimauti kelnes. Parlamentarė A.Stancikienė advokatą G. Černiauską pavadino nusikaltėliu pareikšdama, kad jis dalyvavo ypatingai brutaliame nusikaltime prieš vaiką ir valstybę.

Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą A.Stancikienės atžvilgiu, bet atsisakė kelti bylas D.Kuoliui ir R.Janutienei, rekomendavę su šiais asmenimis bylinėtis privataus kaltinimo tvarka.

Advokatas G.Černiauskas šį prokurorų sprendimą apskundė teismui ir šis jo skundas buvo patenkintas. Advokatas motyvavo, jog šioje situacijoje prokuratūra privalo ginti jo ne kaip asmens, bet kaip savo klientą atstovaujančio advokato teises.

Prokuratūra savo ruožtu apskundė Vilniaus miesto 1-osios apylinkės teismo nutartį, kuria nurodyta pradėti ikiteisminį tyrimą D.Kuoliui. Skundą išnagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas galutine ir neskundžiama nutartimi įpareigojo prokurorus dėl galimo šmeižto D.Kuolio atžvilgiu pradėti ikiteisminį tyrimą.

G.Černiauskas viliasi, jog Vilniaus apygardos teismas priims analogiškas nutartis ir prokurorus įpareigos dėl jo šmeižto pradėti ikiteisminius tyrimus žurnalistei R.Janutienei ir aktoriui A.Nakui. Advokatas sakė taip pat prašo teismo žurnalistei R.Janutienei taikyti procesinės prievartos priemones – penkeriems metams jai uždrausti vesti televizijos laidas.