Jai pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, praneša Panevėžio miesto apylinkės teismas. 

Motyvuodamas tuo, kad D.Štraupaitė gali trukdyti procesui ir bandyti paveikti kitus proceso dalyvius, teismas priėmė nutartį skirti įtariamajai kardomąją priemonę – suėmimą vienam mėnesiui. 

Baudžiamojo proceso kodekso 127 straipsnis numato, kad prokuratūros prašymu kardomosios priemonės – suėmimo terminas gali būti tęsiamas iki 6 mėnesių.

D.Štraupaitė į savivaldybę buvo išrinkta kaip Liberalų ir centro sąjungos narė. Šiuo metu ji yra naujai įkurtos partijos, į kurią įsiliejo liberalcentristai, pirmininko Artūro Zuoko pavaduotoja.

Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atsakingasis sekretorius Žilvinas Šilgalis DELFI pranešė, kad D. Štraupaitė per advokatą perdavė norą, kad jos narystė partijoje būtų sustabdyta. Pasak Ž. Šilgalio, partija į jos pageidavimą iškart atsižvelgė.

DELFI primena, jog pareigūnai antradienį atkilo kratą D. Štraupaitės kabinete. Visagino vicemerė socialdemokratė Elena Čekienė BNS teigė, kad antradienį D.Štraupaitė iš savivaldybės išėjo lydima teisėsaugos pareigūnų ir nuo to laiko su mere ji nebendravo.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi Visagino savivaldybėje. Pareigūnai įtaria, kad Visagino savivaldybės darbuotojai, vykdantys ūkio darbus savivaldybėje, galėjo neatlygintinai atlikti remonto ir kitus ūkio darbus vieno iš savivaldybės vadovų asmeninėse patalpose.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuojanti Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Aurelija Gališanskytė BNS antradienį sakė, jog kol kas turima duomenų, kad galėjo būti neleistinai naudojamasi iki dešimties asmenų darbu.

E.Čekienė sakė neturinti informacijos apie tai, kad merės namuose ar ūkyje darbo savivaldybėje valandomis galėjo dirbti savivaldybės personalas.