Prokurorų teigimu, pakeitus įtarimus į tarptautinės teisės draudžiamą elgesį su žmonėmis Medininkų žudynėse minimus omonininkus bus galima teisti už akių, o bylai netaikyti senaties. Ji suėjo prieš daugiau nei savaitę.

„Paprastai tariant, šios nutartys bus išverstos ir išsiųstos Rusijos prokuratūrai. Jų toliau pareiga informuoti apie įtariamuosius apie pareikštus įtarimus“, – LTV laidai „Labas rytas“ teigė prokuroras Rolandas Stankevičius.

Tuo metu vieno iš įtariamojo advokatas sako, kad jo ginamąjį galima buvo teisti už tyčinį nužudymą sunkinančiomis aplinkybėmis einant tarnybines pareigas.

„Pagal nužudymą ir pagal nusikalstamo įsakymo vykdymą, jis gali būti įtariamas ir gal kaltas, tačiau pagal pateiktą kaltinimą man kyla daug abejonių. Be to, mes žinome, kad Rusija [įtariamųjų] neišduoda ir neišduos“, – sakė A. Ryžovo advokatas Stasys Karvelis.

Kol kas vienintelis Medininkų byloje už septynių Lietuvos pareigūnų nužudymą ir vieno sužalojimą iki gyvos galvos nuteistas Konstantinas Michailovas. Prokurorai sieks, kad ir jis būtų pripažintas nusikaltęs žmogiškumui.