Ji taip pat aiškina, kad Kauno savivaldybė užuot bandžiusi aiškintis situaciją su jos vadovaujama bendrove, kuriai iš savivaldybės pervesta 763 tūkst. litų, nusprendė užsiimti "raganų medžiokle".

"(...) Suprojektavę konstrukcijas ir atlikę inžinerinius skaičiavimus pakliuvome į aklavietę - paaiškėjo, kad viaduko šioje vietoje Kaune pastatyti neįmanoma, nes savivaldybės turimas sklypas yra per mažas. Iš anksto to numatyti buvo neįmanoma dėl vietovės specifikos. Savivaldybei ne tik žodžiu, bet ir raštu siūlėme įvairius variantus ir atlikome jų ekonominio naudingumo skaičiavimus", - dienraščiui "Lietuvos žinios" sakė E.Pavalkienė.

Ji teigė, kad savivaldybė bendrovei nėra pareiškusi pretenzijų dėl darbų apimties ar kokybės.

"Užuot susėdus prie bendro stalo ir konstruktyviai ieškojus sprendimo, buvo pasirinktas raganų medžioklės kelias. Kauno miesto savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisija sprendimą, kad darbai neatlikti, priėmė už uždarų durų. Mes nebuvome pakviesti ir neturėjome galimybės pristatyti AB "Miestprojekto" atliktų darbų. Beje, Kauno miesto savivaldybės administracija iki šiol nėra nutraukusi šios projektavimo darbų sutarties ir nei raštu, nei žodžiu nėra pareiškusi jokių pretenzijų dėl atliktų darbų apimties ir jų kokybės", - aiškino teisiama ministro žmona.

Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad teisminiai procesai vyksta nuo 2010-ųjų ir žiniasklaidoje ši istorija buvo aprašyta ne kartą.

"Todėl dabartinį bylos eskalavimą vertinčiau kaip politinę kovą. Man gaila, kad turiu joje dalyvauti", - dėstė architektė.

LNK televizijos laida "Alfa savaitė" sekmadienį pranešė, kad Kauno prokurorai prašo "darbiečio" D.Pavalkio žmoną architektę E.Pavalkienę pripažinti kalta didelės vertės sukčiavimo byloje ir nubausti realia trejų metų laisvės atėmimo bausme.

Maždaug prieš penkerius metus Kauno valdžia paskelbė konkursą parengti Taikos ir Pramonės prospektų sankryžos rekonstrukcijos ir naujo viaduko statybos techninį projektą. Konkursą laimėjo "Miestprojektas", kuriai vadovavo E.Pavalkienė.

Bendrovei iš viso sumokėta 763 tūkst. litų, tačiau Kauno apygardos prokuratūra praneša, kad darbai buvo neatlikti.

Kauno apygardos teismas nuosprendį skelbs sausio 18 dieną.